Fourlis: Τιμή στόχο στα 6 ευρώ και περιθώριο ανόδου 50% «βλέπει» η Alpha Finance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fourlis: Τιμή στόχο στα 6 ευρώ και περιθώριο ανόδου 50% «βλέπει» η Alpha Finance
Σε μικρή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Fourlis, στα €6,00 από €5,90 προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές του ομίλου που πηγάζουν από τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών και το πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων λιανικού  εμπορίου.

Σε μικρή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Fourlis, στα €6,00 από €5,90 προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές του ομίλου που πηγάζουν από τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών και το πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων λιανικού
εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Finance εκτιμά ότι οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, η αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο της εγχώριας κατανάλωσης, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της εισηγμένης. Παράλληλα, η ισχυρή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και η ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας για οικιστικά ακίνητα στην Ελλάδα θα ενισχύσουν τις προοπτικές του κλάδου ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, ενδυναμώνοντας τα έσοδα της αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Πέραν της αναμενόμενης ανάκαμψης των εσόδων, ο όμιλος αναμένεται ότι θα επωφεληθεί, σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Finance και από τη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας, καθώς η διοίκηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο μείωσης των λειτουργικών εξόδων μέσω συρρίκνωσης της
επιφάνειας των καταστημάτων ΙΚΕΑ (χωρίς την απώλεια «ωφέλιμων χώρων»), αλλά και πώλησης οριακά κερδοφόρων δραστηριοτήτων στον τομέα των αθλητικών ειδών (πχ. Intersport Τουρκίας και The Athlete’s Foot σε Ελλάδα και Τουρκία).

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Alpha Finance προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον κύκλο εργασιών του ομίλου, «βλέποντας» αύξηση του μεγέθους στα €520 εκατ. για φέτος (+3,6% σε ετήσια βάση), ενώ, έως το 2027, οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα €730 εκατ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, εκτός από τις ευνοϊκές συνθήκες σε μακροοικονομικό επίπεδο, η αύξηση των πωλήσεων θα προέλθει σε σημαντικό βαθμό από: α) την αναμενόμενη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους μέσα στην επόμενη 5ετία (σε Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό), β) την επέκταση του δικτύου της αλυσίδας αθλητικών ειδών Intersport σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και γ) την προσθήκη ενός νέου πυλώνα λιανικού εμπορίου (πρόκειται για την μάρκα Holland & Barrett που αφορά στην πώληση προϊόντων υγείας και ευεξίας, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών περίπου €30 εκατ., μέχρι το τέλος του 2026).

Όσον αφορά στη λειτουργική κερδοφορία, η Alpha Finance αναμένει ότι οι πρωτοβουλίες μείωσης των εξόδων στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση, σε συνδυασμό με τη λειτουργική μόχλευση, που βρίσκεται ενσωματωμένη στο επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου, θα αντισταθμίσουν σε κάποιο βαθμό
τις μελλοντικές ταμειακές εκροές για πληρωμές ενοικίων στην ΑΕΕΑΠ (μόλις η τελευταία από-ενοποιηθεί από τις οικονομικές καταστάσεις του Φουρλή), οδηγώντας σε περιθώριο ΚΠΤΦ 6,2% για το 2026, έναντι στόχου της διοίκησης για 8%.

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας, με βάση την τιμή στόχο και τις αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την κερδοφορία του 2024, διαπραγματεύεται σε discount περίπου 5% σε όρους EV/EBITDA σε σχέση με τον μέσο όρο της κατά την τελευταία 5ετια. Ο μέσος όρος αυτός, επίσης, καλύπτει μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από σοβαρές εξωγενείς στρεβλώσεις για τον όμιλο (πανδημία, έντονες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, πληθωρισμός, κ.ά.) και δεν είναι, πιθανώς, αντιπροσωπευτικός των μελλοντικών θετικών μακροοικονομικών προοπτικών, όπως προβλέπονται από διεθνείς οργανισμούς (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στο προσκήνιο - Αυξάνει τις τιμές στόχους - Top pick η Εθνική

Στις αγορές βγαίνει η Eurobank με senior preferred ομόλογο

Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή κερδοφορία και ανθεκτικότητα στο 9μηνο - Προσωρινό μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider