Βρετανία: «Τσουνάμι» απολύσεων ετοιμάζεται να χτυπήσει τις εφημερίδες Mirror και Express

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Τσουνάμι» απολύσεων ετοιμάζεται να χτυπήσει τις εφημερίδες Mirror και Express
Σε δεκάδες απολύσεις θα προχωρήσει ο όμιλος Reach, ιδιοκτήτης των εφημερίδων Mirror και Express για να αντιμετωπίσει την πτώση διαφημιστικών εσόδων.

«Τσουνάμι» απολύσεων σχεδιάζει η ιδιοκτησία των εφημερίδων Mirror και Express καθώς επιταχύνεται η στρατηγικής της έκδοσης πρώτα σε ψηφιακή μορφή Την ίδια στιγμή που ο όμιλος παλεύει να αντιμετωπίσει την πτώση εσόδων από έντυπες και ψηφιακές διαφημίσεις.

Οι περικοπές του μητρικού ομίλου Reach, που είναι επίσης ιδιοκτήτης των τίτλων Manchester Evening News, Birmingham Mail και Liverpool Echo, θα επηρεάσουν περίπου το 1/4 των εργαζομένων του.

Η ανακοίνωση, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα έρχεται μετά την απόλυση 200 ατόμων τον Ιανουάριο σε μια προσπάθεια περικοπής κόστους £30 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο μετά από ύφεση στην αγορά της ψηφιακής και έντυπης διαφήμισης στις εφημερίδες.

Έκτοτε, οι συνθήκες της αγοράς εξακολούθησαν να παραμένουν άθλιες. Η αξία του ομίλου Reach μειώθηκε κατά 30% τον τελευταίο χρόνο, με τα ψηφιακά του έσοδα να πλήττονται από μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το Facebook.

Στην ενημέρωση του τρίτου τριμήνου, η Reach ανέφερε πτώση 13,7% στα ψηφιακά έσοδα καθώς οι προβολές σελίδων στο διαδίκτυο μειώθηκαν κατά 21% από έτος σε έτος τους πρώτους εννέα μήνες. Τα συνολικά έσοδα από έντυπα μειώθηκαν επίσης κατά 6% με τα έσοδα από πωλήσεις εφημερίδων και από διαφημίσεις να μειώνονται επίσης.

Η εταιρεία στην τελευταία της οικονομική ενημέρωση δήλωσε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει κέρδη 95 εκατομμυρίων λιρών φέτος, αλλά παραμένει επικεντρωμένη στην «αποτελεσματικότητα» και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τον Ιούλιο του 2020, η Reach απέλυσε 550 υπαλλήλους, περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της εκείνη την εποχή, στον απόηχο της πανδημίας του Covid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Starbucks σχεδιάζει το άνοιγμα 35.000 νέων καταστημάτων ως το 2030 και... περικοπές 3 δισ. δολαρίων

Στις πτήσεις cargo στρέφεται η Emirates - Θα μετατρέψει δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη σε εμπορικά

Ακυρώσεις ταξιδιών και μειωμένη ζήτηση σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, λόγω πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider