Lufthansa: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 6,5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 6,5% για τη μετοχή
O γερμανικός αερομεταφορέας είδε την ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια να παραμένει υψηλή στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Lufthansa στο γ' τρίμηνο, καθώς ο γερμανικός αερομεταφορέας είδε την ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια να παραμένει υψηλή στην διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ καλή είναι και η πορεία των προκρατήσεων ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, η αεροπορική ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ύψους 1,47 δισ. ευρώ για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου έναντι της εκτίμησης για κέρδη 1,43 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να είναι αυξημένο κατά 31% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Lufthansa ανέφερε πως οι κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο κατέγραψαν διψήφια αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, ενώ αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους.

Αναφορικά με το 2024, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πως η διαθέσιμη χωρητικότητα θέσεων για τους επιβάτες θα αυξηθεί περαιτέρω στο 95% περίπου των επιπέδων πριν από την πανδημία. Στο δ' τρίμηνο του 2023, η εταιρεία εκτιμά πως η χωρητικότητα θα αυξηθεί στο 91% των προ-πανδημικών επιπέδων

«Παρόλο που η γεωπολιτική κατάσταση συνεχίζει να προβάλει προκλήσεις, η προοπτική των κρατήσεών μας, μας δίνει λόγους να είμαστε αισιόδοξοι και για τα αποτελέσματα του 2023 αλλά και για το επόμενο έτος», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Lufthansa ενισχύεται άνω του 6% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά «μαμούθ» της Disney: 8,61 δισ. δολ. για το 33% της Hulu από την Comcast

Shell: Μεγάλα κέρδη στο τρίμηνο - Ξεπέρασαν τα 6 δισ. δολάρια, κοντά στις εκτιμήσεις

ING: Τα υψηλά επιτόκια ενίσχυσαν τα κέρδη τριμήνου - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider