ΥΓΕΙΑ (HHG): Στα 10 εκατ. η επένδυση για τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΓΕΙΑ (HHG): Στα 10 εκατ. η επένδυση για τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
1 στα 4 ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία στη Μονάδα, προέρχονται από προηγμένες χώρες της Ευρώπης αλλά και από τις ΗΠΑ.

Στα 10 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος της επένδυσης για τη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις της Hellenic Healthcare Group (HHG), σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη χώρα μας.

Η Μονάδα, η παρουσίαση της οποίας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, δημιουργήθηκε υπό την «ομπρέλα» του Ομίλου Υγεία, με τη συνένωση τριών μονάδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (Μητέρα IVF, Εμβρυογένεσις και Έμβρυο Art) και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του κλάδου.

Είναι η μεγαλύτερη μονάδα του είδους της στην Ελλάδα και λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ ανά έτος και απασχολεί 60 άτομα.

Από το εξωτερικό 1 στα 4 ζευγάρια

Ήδη αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια, όχι μόνο σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Σταύρο Σουγιουλτζή, 1 στα 4 ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία στη συγκεκριμένη Μονάδα, προέρχονται από προηγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως Μ. Βρετανία, Γερμανία κ.ά. αλλά και από τις ΗΠΑ.

«Σχεδιάσαμε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών, με εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα και κορυφαίο επιστημονικό προσωπικό. Στόχος μας ήταν να καταστήσουμε τη Μονάδα πρότυπο στον τομέα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθιερώνοντάς την διεθνώς ως τον καταλληλότερο προορισμό για τις υπηρεσίες αυτές», δηλώνει ο κ. Σουγιουλτζής, σημειώνοντας ότι η επιστημονική της ομάδα, έχει ήδη βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο περισσότερα από 70.000 μωρά.

Προηγμένα εργαστήρια

Πέρσι τον Ιανουάριο εγκαινιάστηκε το προηγμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριό της, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο οποίο εφαρμόζονται οι πιο καινοτόμες και εξειδικευμένες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Μονάδα διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως συστήματα Time-lapse με καινοτόμους επωαστές νέας τεχνολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα εξαερισμού LifeAire IVF, που βελτιώνει έως και 14.9% τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύστημα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RI Witness, σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log&Guard, πρωτοποριακά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Τράπεζα Κατάψυξης.

Παράλληλα, λειτουργεί αυτόνομο Εργαστήριο Γενετικής, το πρώτο στην Ελλάδα αδειοδοτημένο από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το Εργαστήριο λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επιτρέποντας τη γενετική ανάλυση των εμβρύων στο πλαίσιο της προεμφυτευτικής διάγνωσης, εντός της Μονάδας.

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τα νοσοκομεία του Ομίλου

Η ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις βρίσκεται πλησίον των νοσοκομείων, ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ και είναι σε διαρκή ανοιχτή επικοινωνία με τα νοσοκομεία του Ομίλου HHG.

Οι εγκαταστάσεις της φέρουν την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου «Soulis and Berlic Architects», με τον Σπύρο Σούλη και την ομάδα του να έχουν επιμεληθεί όλο το σχεδιασμό και το interior design.

Σημειώνεται ότι το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, μίας αγοράς που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα.

To HHG αξιοποιεί τα επενδυτικά κεφάλαια του CVC Capital Partners, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και με σημαντική εξειδίκευση στο νοσοκομειακό κλάδο, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα εποχή περνά το Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ με ανακαίνιση ύψους 50 εκατ. ευρώ

Μόλις στο 15,2% οι ασφαλίσεις κατοικίας στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αναλυτικές οδηγίες για τον εμβολιασμό – Σε ποιους συστήνεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider