Πρόταση εξαγοράς ύψους 23 δισ. ευρώ για την Telecom Italia από το αμερικανικό fund KKR

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση εξαγοράς ύψους 23 δισ. ευρώ για την Telecom Italia από το αμερικανικό fund KKR
Το αμερικανικό fund KKR ετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia (TIM).

Το αμερικανικό fund KKR ετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia (TIM) μέχρι να λήξει η προθεσμία την Κυριακή, στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδίου της Ιταλίας για την αναμόρφωση του πρώην μονοπωλίου τηλεφωνίας, μεταδίδει το Reuters.

Στη συμφωνία αυτή με το KKR, «ποντάρει» και ο Διευθύνων Σύμβουλος της TIM, Πιέτρο Λαμπριόλα που σκοπεύει να αναδιαμορφώσει τον επιβαρυμένο με 26 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρού χρέους όμιλο και να κάνει μια νέα εκκίνηση σε έναν κλάδο που δέχεται σκληρά χτυπήματα από τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική προσφορά για τη Netco - ένα εγχείρημα που περιλαμβάνει το δίκτυο σταθερής πρόσβασης της TIM και τη μονάδα υποβρυχίων καλωδίων Sparkle, αναμένεται να είναι ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το σύνολο πιθανότατα θα περιλαμβάνει περίπου 10 δισ. ευρώ χρέους και μια πληρωμή έως και 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με έναν πιθανό μελλοντικό συνδυασμό με τον κρατικό φορέα οπτικών ινών Open Fiber.

Η πώληση έχει ουσιαστικά επικυρωθεί από τη δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία εξουσιοδότησε το Υπουργείο Οικονομικών να συμμετάσχει στην προσφορά της KKR για το δίκτυο της TIM, ένα περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται στρατηγικού εθνικού ενδιαφέροντος.

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συμμετάσχει με μερίδιο 15-20% στις δραστηριότητες της NetCo αντί του ποσού των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ όπως προβλέπεται σε συμφωνία με την KKR που υπεγράφη τον Αύγουστο.

Συμμετοχή αναμένεται να έχει και το ιταλικό ταμείο υποδομών F2I επενδύοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ και αυξάνοντας το συνδυασμένο μερίδιο σε ιταλικά χέρια σε περίπου 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν «φρενάρει» την Κίνα από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Kaspersky: H υπεύθυνη εφαρμογή της AI θα ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια

ΤΑΙΠΕΔ: Τίτλοι τέλους για τον διεθνή διαγωνισμό για πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider