Άφησε ηγετική θέση στην Apple και άνοιξε εστιατόριο: «Έβγαλα 9 εκατ. ευρώ το 2022»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άφησε ηγετική θέση στην Apple και άνοιξε εστιατόριο: «Έβγαλα 9 εκατ. ευρώ το 2022»
«Η ψυχή του εστιατορίου είναι οι άνθρωποί μας. Με κάνουν πολύ χαρούμενο κάθε μέρα που έρχομαι στη δουλειά. Τους αγαπώ και λατρεύω που είμαι εδώ. Ζω το όνειρό μου».

Μεγαλώνοντας στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ο 44χρονος Νταν Ντεφόσεϊ, πάντα πίστευε ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική όμως τελικά έγινε δάσκαλος και βρήκε δουλειά ως εκπαιδευτικός στην Apple, στη Νέα Υόρκη, μέχρι που αποφάσισε να κάνει μια τεράστια στροφή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Παρέμεινε στη θέση του στον τεχνολογικό κολοσσό για περισσότερο από τρία χρόνια, όταν προήχθη το 2009 σε Επικεφαλής Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση για τη Λατινική Αμερική και μετακόμισε στην Πόλη του Μεξικού. Το 2013, ο Ντεφόσεϊ και ο φίλος του, Ρομπέρτο Λούνα από την μεξικανική πρωτεύουσα, σε μια βόλτα που έκαναν στην περιοχή, αποφάσισαν πως έπρεπε να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη ζωή τους και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εμπειρία στη διαχείριση ενός εστιατορίου, θεώρησαν καλή επιχειρηματική ιδέα να ανοίξουν ένα.

«Δεν είχαμε ιδέα πώς να λειτουργούμε ένα εστιατόριο και βασικά μαθαίναμε "εν κινήσει"», δηλώνει ο Ντέφοσεϊ που το 2013, μαζί με τον Λούνα άνοιξαν το πρώτο τους Texas-Style BBQ restaurant. «Ήξερα ότι θα βάζαμε τα πάντα σε αυτό γιατί πιστεύαμε ότι είχαμε κάτι που ήταν μοναδικό. Δεν υπήρχαν εστιατόρια μπάρμπεκιου εδώ στην πόλη. Είμαστε τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Μεξικανοί λατρεύουν το κρέας», επεσήμανε ο 44χρονος σε συνέντευξή του στη στήλη Make It του CNBC.

«Υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία ενός τέτοιου τύπου εστιατορίου... Και όταν έχεις το περιθώριο να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να αδράξεις την δυνατότητα που σου παρέχεται» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Pinche Gringo, που σημαίνει «Καταραμένος Αμερικανός», ένα brandname με εμφανώς σαρκαστική και χιουμοριστική διάθεση, καθώς αφορά ένα ρεστοράν με BBQ στην Πόλη του Μεξικού.

«Γκρέμισε τα τείχη του ρατσισμού και της προκατάληψης, επιτρέποντας στους Μεξικανούς πελάτες μας να είναι πιο ανοιχτοί σε κάτι που είναι πολύ μοναδικό και διαφορετικό», τονίζει ο Ντεφόσεϊ που αφιέρωσε πολλές ώρες σερβίροντας μεζέδες από ψαρονέφρι και άλλα κρέατα, εξηγώντας ακριβώς τι παίζει στους ντόπιους. Στην αρχή, έβγαζε 30 δολάρια την ημέρα και το φαγητό δεν είχε καλή γεύση. «Δώσαμε ένα δείγμα από το φαγητό μας σε κάποια σκυλιά της γειτονιάς και ούτε αυτά δεν το έφαγαν. Τότε συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα, όμως δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε να δουλεύουμε για να βελτιωθούμε» δηλώνει.

Μια μέρα ένας ρεπόρτερ από τοπικό ΜΜΕ ήρθε για να δοκιμάσει το φαγητό και δημοσίευσε ένα διθυραμβικό άρθρο για το Pinche Gringo, που έκτοτε απέκτησε μια σταθερή πελατεία, παρόλο που δεν περιλαμβάνει παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα στο μενού. «Δεν έχω τορτίγιες. Δεν έχω Agua de Jamaica, Agua de Horchata. Δεν έχω Chiles Toreados. Και το πιο ιερόσυλο είναι ότι δεν έχω λάιμ, που οι Μεξικανοί το λατρεύουν και το βάζουν σε τόσα πράγματα. Και για ποιον λόγο; Επειδή ήθελα να προσφέρω κάτι μοναδικό, διαφορετικό από ό,τι έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ εδώ πριν», εξηγεί.

Μετά το 2013, έχουν επεκταθεί και έφτιαξαν έναν όμιλο που σήμερα είναι γνωστός ως Grupo Chilangogringo κα περιλαμβάνει επτά εστιατόρια, με δυνατότητα να φιλοξενήσουν έως και 2.000 άτομα την ημέρα. Το 2022, τα έσοδα της Grupo Chilangogringo ήταν περισσότερα από 9 εκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ. Ο όμιλος εστιατορίων απασχολεί 105 υπαλλήλους και πουλά 20 τόνους κρέατος το μήνα. «Ανοίξαμε πραγματικά αυτό το εστιατόριο για να μοιραστούμε με τους Μεξικανούς ένα αυθεντικό μέρος της κουλτούρας μας, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τις δύο χώρες κοντά. Αυτή είναι η δύναμή μου: να μπορώ να μοιραστώ την όμορφη αμερικανική κουλτούρα μου με το Μεξικό. Και έτσι μπορώ να ανταποδώσω στη χώρα που με έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ και με έχει υποδεχτεί τόσο θερμά» διευκρινίζει ο Ντεφόσεϊ .

Αυτήν τη στιγμή, ο στόχος του Ντεφόσεϊ για τον όμιλο Grupo Chilangogringo είναι να συνεχίσει να επεκτείνεται, διατηρώντας παράλληλα τη θετική και φιλόξενη κουλτούρα που έχει καλλιεργηθεί στο προσωπικό. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ψυχή του εστιατορίου μου είναι οι άνθρωποί μας. Με κάνουν πολύ χαρούμενο κάθε μέρα που έρχομαι για δουλειά. Αγαπώ τους υπαλλήλους μου και λατρεύω τα ρεστοράν. Μου αρέσει να είμαι εδώ και ζω το όνειρό μου», σημειώνει καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 100.000 ευρώ ετησίως και δουλεύω 8 ώρες την εβδομάδα» - Η λύση 24χρονης barista

Λίγο πριν τη χρεοκοπία, έχτισε «κολοσσό» 3,6 δισ. ευρώ - «Aκολούθα το όνειρό σου»

«Βγάζω 7.500 ευρώ και δουλεύω 2 ώρες την ημέρα» - Η «μυστική συνταγή» 24χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider