Ποιοι είναι οι «ωφελημένοι» από τα επεισόδια στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι είναι οι «ωφελημένοι» από τα επεισόδια στη Γαλλία
Τα βίντεο από τα εκτεταμένα επεισόδια στη Γαλλία trendαραν και έγιναν viral στα social media την περασμένη εβδομάδα.

Τα βίντεο από τα εκτεταμένα επεισόδια στη Γαλλία trendαραν και έγιναν viral στα social media την περασμένη εβδομάδα, με τον Εμάνουελ Μακρόν να κατηγορεί το TikTok, το Snapchat και άλλες εφαρμογές για υποκίνηση βίας.

Η ζωντανή κάλυψη των αναταραχών στο TikTok υπήρξε ιδιαιτέρως δημοφιλής, εκτιμά ο Γκιγιάμ Λακρουά, Διευθύνων Σύμβουλος της Brut, που απέκτησε 700.000 followers τις τελευταίες ημέρες, απαριθμώντας συνολικά 5,3 εκατομμύρια. Η αύξηση των συνδρομητών της Brut που τετραπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, την φέρνει κοντά στην Daily Mail, η οποία έχει 5,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο TikTok και είναι το πιο δημοφιλές ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης της κινεζικής εφαρμογής.

Καθώς πολλές πόλεις σε όλη τη Γαλλία συγκρούσεις διαρκείας μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό την περασμένη Τρίτη, χιλιάδες χρήστες του TikTok μετέφεραν ζωντανά σκηνές στο app, ενώ μια άλλη εταιρεία, η Loopsider, είδε τα προβολές της στο TikTok να αυξάνονται από 50 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια. «Τα σύντομα βίντεο σε μορφή story στο TikTok είναι ιδανικά για την καταγραφή τέτοιων γεγονότων», δήλωσε ο Τζουζέπε ντε Μαρτίον, συνιδρυτής της Loopsider. «Φυσικά, δεν πανηγυρίζουμε για αύξηση των προβολών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» έσπευσε να επισημάνει.

Την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν κατέδειξε τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραμάτισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι το TikTok και το Snapchat έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση βίαιων συγκεντρώσεων. «Η επιρροή των social media θα μπορούσε εν μέρει να εξηγήσει την εξαιρετικά νεαρή ηλικία ορισμένων δραστών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Oλιβιέρ Βεράν. Γάλλοι υπουργοί συναντήθηκαν την Παρασκευή με εκπροσώπους των TikTok, Snapchat, Twitter και Meta, ζητώντας τους να αφαιρέσουν από τις πλατφόρμες τους το βίαιο περιεχόμενο και να βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν όσους καλούν σε επεισόδια και φθορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: «Εκτόξευση» πάνω από 100% για τους ταξιδιωτικούς κολοσσούς από τις αρχές του έτους

CIA: Η Ελλάδα στην 66η θέση με τα πιο «γερά» ποτήρια παγκοσμίως

Bitcoin: Ανοδικές κινήσεις όσο εξανεμίζονται οι ανησυχίες για το ETF της BlackRock

gazzetta
gazzetta reader insider insider