Γαλλία: Πάνω από 3.200 συλλήψεις στις πενθήμερες ταραχές - «Αποκαθίσταται η τάξη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Πάνω από 3.200 συλλήψεις στις πενθήμερες ταραχές - «Αποκαθίσταται η τάξη»
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 3.200 άτομα συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις της τάξης από την Τρίτη μέχρι και χθες, Κυριακή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 3.200 άτομα συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις της τάξης από την Τρίτη μέχρι και χθες, Κυριακή, σε πέντε διαδοχικές νύκτες ταραχών που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του 17χρονου Ναέλ.

«Το 60%» αυτών των 3.200 ανθρώπων «δεν είχαν κανένα δικαστικό προηγούμενο, δεν είναι γνωστοί στις αστυνομικές υπηρεσίες» και «ουδέποτε είχαν αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρενς, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Η μέση ηλικία των συλληφθέντων είναι «τα 17 χρόνια, σε μερικές περιπτώσεις είναι παιδιά, δεν υπάρχει άλλη λέξη, 12-13 ετών, που έγιναν εμπρηστές ή επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης ή σε αιρετούς αξιωματούχους», υπογράμμισε επίσης.

Ο Νταρμανέν επέμεινε «στην ευθύνη των γονιών, της οικογένειας» στην επίβλεψη αυτών των νέων, «επειδή δεν είναι θέμα της εθνικής αστυνομίας ή της χωροφυλακής ή του δημάρχου ή ακόμη του Κράτους να διευθετήσει το πρόβλημα όταν ένα παιδί 12 ετών βάζει φωτιά σε ένα σχολείο».

Ο υπουργός λέει πως, μετά την περασμένη νύκτα κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα μείζον επεισόδιο, διαπιστώνει ότι «η τάξη αποκαθίσταται», «χάρη στην αποφασιστικότητα που επιδείχθηκε».

Όμως «οι αστυνομικοί και οι χωροφύλακες, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Δημοκρατίας, θα συνεχίσουν την έκτακτη κινητοποίησή τους τις επόμενες νύκτες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου πως αποδεσμεύτηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθούν «ήδη από το τέλος του καλοκαιριού» οι «κάμερες βιντεοπροστασίας» που έσπασαν στη διάρκεια των ταραχών. «Τα κρατικά χρήαμτα είναι στη διάθεση των δημάρχων της Γαλλίας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κινδύνους για τη Γαλλία και την Ιταλία από ένα χαλαρό νέο Σύμφωνο Σταθερότητας «βλέπουν» οι Γερμανοί

Γαλλία: Σε «κινητοποίηση των πολιτών» έξω από τα δημαρχεία καλούν οι δήμαρχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider