Alpha Finance: Θετικές προοπτικές για την Jumbo - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 27,30 ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Alpha Finance: Θετικές προοπτικές για την Jumbo - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 27,30 ευρώ
Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή του Jumbo, στα 27,30 ευρώ από 18,40 ευρώ, προχωρά η Alpha Finance, διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές του ομίλου που πηγάζουν από την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών.

Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή του Jumbo, στα 27,30 ευρώ από 18,40 ευρώ, προχωρά η Alpha Finance, διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές του ομίλου που πηγάζουν από την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών.

Ειδικότερα, ιι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η αναμενόμενη ισχυρή δυναμική του ελληνικού τουρισμού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο της εγχώριας κατανάλωσης, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η δυναμική παρουσία του ομίλου στο εξωτερικό και κυρίως στη Ρουμανία, όπου η διοίκηση σχεδιάζει την ανάπτυξη 9 επιπλέον πολυκαταστημάτων εντός της επόμενης 4ετίας, αναμένεται να παράσχει επιπλέον ώθηση, τόσο στις πωλήσεις (λόγω της αναμενόμενης ισχυρής αναπτυξιακής πορείας της Βαλκανικής χώρας τα επόμενα χρόνια) όσο και στα περιθώρια κερδοφορίας.

Έτσι, οι αναλυτές της Alpha Finance προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τον κύκλο εργασιών του ομίλου, «βλέποντας» αύξηση του μεγέθους στα 1,097 δισ. ευρώ για φέτος (+15,6% σε ετήσια βάση έναντι πρόβλεψης της εταιρείας για +15%), ενώ σε βάθος 3ετίας, οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν στα 1,234 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στη λειτουργική κερδοφορία, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η κατακόρυφη πτώση του μεταφορικού κόστους το τελευταίο 6μηνο, σε συνδυασμό με την απόφαση της διοίκησης για πλήρη αποπληρωμή του δανεισμού της ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ εντός του έτους (εν μέσω ενός περιβάλλοντος κλιμακούμενων αυξήσεων στα επιτόκια) θα οδηγήσει σε διατήρηση των υψηλών περιθωρίων και κατά τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την κερδοφορία του ομίλου, τόσο για το 2023 όσο και για την επόμενη 4ετία

Συγκεκριμένα, για το 2023 βλέπει προσαρμοσμένα (για λειτουργικές μισθώσεις) ΚΠΤΦΑ ύψους 388 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 297 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αυξημένες ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες που θα εμφανίσει ο όμιλος για το τρέχον έτος θα οδηγήσουν την διοίκηση να αναγγείλει νέο μέρισμα ύψους περίπου 45- 50 εκ ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2023 (αντιπροσωπεύοντας συνολικό μέρισμα ανά μετοχή 1,5 ευρώ έναντι 1,16 ευρώ εξαγγελθέντος).

Για την επόμενη 4ετία, η Alpha Finance προβλέπει ότι η κερδοφορία του Jumbo θα αυξάνεται σταδιακά, με τα προσαρμοσμένα ΚΠΤΦΑ να ξεπερνούν τα €430 εκατ. το 2026, ενώ τα καθαρά κέρδη από το 2025 κιόλας θα βρεθούν πάνω από τα 330 εκατ ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας, με βάση τις αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την φετινή κερδοφορία, διαπραγματεύεται περίπου στο ίδιο επίπεδο σε όρους EV/EBITDA σε σχέση με τον μέσο όρο της κατά την τελευταία 5ετια. Ο μέσος όρος αυτός, ωστόσο, καλύπτει μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από σοβαρές εξωγενείς στρεβλώσεις για τον όμιλο (πανδημία, έντονες αυξήσεις μεταφορικού κόστους, πληθωρισμός, κ.λπ.) και δεν είναι, πιθανώς, αντιπροσωπευτικός των μελλοντικών θετικών μακροοικονομικών προοπτικών, όπως προβλέπονται από διεθνείς οργανισμούς (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Société Générale: Η Ελλάδα μισό «βήμα» πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα - Αναβάθμιση του outlook από τη Fitch σήμερα

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην Epsilon Net

Αγορές: «Φρένο» στο ράλι της AI - Εκροές 1,2 δισ. δολαρίων μετά από 2 μήνες

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider