Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πάνω από 60 επαφές 11 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών στη Σουηδία

Newsroom
Μοιράσου το
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πάνω από 60 επαφές 11 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών στη Σουηδία
Την ευκαιρία να παρουσιάσουν ευρεία γκάμα ελληνικών τροφίμων και να επιδιώξουν να εισέλθουν στην ανεπτυγμένη αγορά της Σουηδίας είχαν 11 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, συμμετέχοντας σε πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος-ΣΒΕ και το Δίκτυο Enterprise Europe Network.

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν ευρεία γκάμα ελληνικών τροφίμων και να επιδιώξουν να εισέλθουν στην ανεπτυγμένη αγορά της Σουηδίας είχαν 11 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, συμμετέχοντας σε πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος-ΣΒΕ και το Δίκτυο Enterprise Europe Network.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων σε 93 χώρες.

Οι συμμετέχουσες στην αποστολή εταιρείες παρουσίασαν σε Σουηδούς εισαγωγείς μεγάλο αριθμό κωδικών τροφίμων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανώτερα στελέχη της Fontana Foods, μίας από τις δύο μεγαλύτερες Σουηδικές εισαγωγικές επιχειρήσεις, που κατέχει ηγετική θέση με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα ράφια των ισχυρότερων αλυσίδων super market, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ειδικότερα, οι εταιρείες Alfa Leone, Ariston Hellas, Arkas, ΒιοΑγρός, Όμιλος Elea Cretan Land-Spartan Treasure-Strofilia Estate, Elmar Crete, Ktima Gkolezakis, Medbest, Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη, Natprod και Θαυμάσιο Ρόδι πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 Β2Β συναντήσεις, με την υποστήριξη του Σουηδικού Επιχειρηματικού Φορέα Foretagarna και του Εμπορικού Γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Σημειώνεται ότι η σουηδική οικονομία είχε σταθερή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία με περιορισμένες επιπτώσεις από την πανδημία σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2021 οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Σουηδία σημείωσαν σημαντική αύξηση, 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, διατηρώντας ισχυρές τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της τάσης.

Τα περισσότερα είδη τροφίμων στη Σουηδία είναι εισαγόμενα, τα προϊόντα μεσογειακής διατροφής έχουν ζήτηση, ενώ η χώρα αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο καταναλωτή φέτας στην Ευρώπη. Επίσης, στην τοπική αγορά υπάρχει εμφανής τάση για προϊόντα υγιεινά, οργανικά και vegan, οι καταναλωτές είναι σταθεροί στις προτιμήσεις τους, κυριαρχούν τα έτοιμα γεύματα, ενώ δίνεται μεγάλη σημασία στις ανακυκλούμενες συσκευασίες και στα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε, τέλος, ότι ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς στη δύσκολη, αλλά υψηλού βιοτικού επιπέδου Σουηδική αγορά, ενώ χρειάζονται και συντονισμένες δράσεις προβολής κι επικοινωνίας, που θα αναδείξουν τη γευστική αξία των ελληνικών προϊόντων έναντι άλλων ξένων ανταγωνιστικών αγαθών, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά στους Σουηδούς καταναλωτές και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Coffee Island επενδύει στην Coffe-Eco: Πώς τα υπολείμματα espresso γίνονται... χρυσός

Παπαστράτος, ΙΟΝ και Aegean Airlines οι πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2023

SKY Express: Στο φουλ οι μηχανές για το καλοκαίρι – Αναμένει ρεκόρ επιβατών και εσόδων

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider