Ινδία: Η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου επενδύει 12 δισ. δολάρια στην «πράσινη» ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου επενδύει 12 δισ. δολάρια στην «πράσινη» ενέργεια
ρουπία Ινδίας
Η ONGC δεν έχει πλάνα αναστολής των επενδύσεων στα ορυκτά καύσιμα

Η ινδική ONGC, που παράγει πάνω από το 50% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως σκοπεύει να επενδύσει 1 τρισ. ρουπιών (12,1 δισ. δολάρια) γι την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε 10.000 μεγαβατώρες από τις 189 μεγαβατώρες που είχε μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2023.

Παράλληλα, ο CEO της ONGC, Αρούν Κουάρ Σινχ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η εταιρεία θα αυξήσει τη χρήση «καθαρής» ενέργειας για την παραγωγή αμωνίας και άλλων τεχνολογιών.

«Η Ινδία θα συνεχίσει να έχει αυξημένη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040, αλλά την ίδια στιγμή ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για την πράσινη ενέργεια. Το κάνουμε αυτό γιατί αυτοί οι δύο "κόσμοι" μπορούν να συνυπάρξουν» ανέφερε ο Σινχ.

Σημειώνεται πως η ONGC δεν έχει πλάνα αναστολής των επενδύσεων στα ορυκτά καύσιμα. Το σχέδιο κεφαλαιακών δαπανών της για το τρέχον οικονομικό έτος προβλέπει 301,25 δισ. ρουπιών, τα οποία σχεδόν καθολικά αφορούν προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης για οικοπέδα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωνία στην Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα - Τα 3 σενάρια και ο αποκλεισμός από το Champions League

Rolls-Royce: Πιθανό «μαχαίρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider