Nvidia: Νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Μια «ανάσα» από το κλαμπ με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Μια «ανάσα» από το κλαμπ με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων
Ολοταχώς προς το κλάμπ των Big Tech με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων η Nvidia.

Σε μια δίωρη παρουσίαση στην Ταϊβάν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Τζεν-Σουν Χουάνγκ, αποκάλυψε μια νέα παρτίδα προϊόντων που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, εν μέσω της παγκόσμιας «φρενίτιδας» που επικρατεί.

Μεταξύ άλλων, ο Χουάνγκ αποκάλυψε μια νέα πλατφόρμα υπερυπολογιστή AI που ονομάζεται DGX GH200 με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν «διαδόχους» του ChatGPT. Η Microsoft, η Meta και η Google της Alphabet αναμένεται να είναι από τους πρώτους πελάτες.

«Είναι πάρα πολλά, το ξέρω», ανέφερε ο 60χρονος Χουάνγκ προς το τέλος της κεντρικής ομιλίας του στην έκθεση Computex, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σκοπός της Nvidia είναι η μετατροπή της από κατασκευάστρια τσιπ γραφικών για υπολογιστές σε ένα κολοσσό της τεχνητής νοημοσύνης. Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου του τεχνολογικού γίγαντα, όπου οι πωλήσεις ήταν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με επίκεντρο την ζήτηση για που αφορούν εργασίες AΙ, με αποτέλεσμα η μετοχή της αμερικανικής επιχείρησης να αγγίξει ιστορικό ρεκόρ και να βρεθεί στο χείλος της κεφαλαιοποίησης άνω του 1 τρισ. δολαρίων - μια πρώτη φορά στα χρονικά της βιομηχανίας τσιπ.

Η κεφαλαιοποίηση της «εκτοξεύτηκε» κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια απ' όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το α' τρίμηνο την Τετάρτη και η χρηματιστηριακή της αξία υπολογίζεται σε 965 δισ. δολάρια,

«Φτάσαμε στο σημείο καμπής της νέας εποχής υπολογιστών», υπογράμμισε ο CEO «όλοι είναι πλέον δημιουργοί», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Nvidia συνεργάζεται με την WPP για να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και το metaverse ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής διαφημίσεων και κυκλοφόρησε μια υπηρεσία που ονομάζεται Nvidia ACE for Games για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα βιντεοπαιχνίδια: Ουσιαστικά, θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ζωντανέψει τους χαρακτήρες games και να τους δώσει περισσότερη «προσωπικότητα».

Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή της εταιρείας κάνει ράλι άνω του 160% από την αρχή του έτους, προσθέτοντας 586 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία και καθιστώντας την Nvidia την πέμπτη πιο πολύτιμη εταιρεία των ΗΠΑ. Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια – επίτευγμα που μόνο άλλες πέντε εταιρείες έχουν καταφέρει: η Apple, η Amazon, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, η Microsoft και η Saudi Aramco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foreign Affairs: Η «ρωσική» νίκη του Ερντογάν

Intrakat: Υπέγραψε Σύμβαση Υπηρεσιών Αναβάθμισης Ενεργειακής Απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας

Premia: Συμφωνία μίσθωσης των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ