LinkedIn: «Κόβει» πάνω από 700 θέσεις εργασίας, διακόπτει υπηρεσία στην Κίνα λόγω μείωσης της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LinkedIn: «Κόβει» πάνω από 700 θέσεις εργασίας, διακόπτει υπηρεσία στην Κίνα λόγω μείωσης της ζήτησης
Σε επιστολή του στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ράιαν Ροσλάνσκι ανέφερε πως η περικοπή των θέσεων αφορά τα τμήματα πωλήσεων, επιχειρησιακής λειτουργίας και υποστήριξης.

Σε κατάργηση 716 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματιών, LinkedIn, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης, ενώ θα διακόψει τη λειτουργία της υπηρεσίας της για τους επαγγελματίες στην Κίνα.

Η LinkedIn, η οποία ιδρύθηκε το 2003 και το 2016 εξαγοράστηκε από τη Microsoft, απασχολεί περίπου 20.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με το Reuters, όλα τα τρίμηνα της περασμένης χρονιάς κατέγραψε αύξηση τζίρου, ωστόσο ακολουθεί τα βήματα πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της, ανακοινώνοντας απολύσεις εν μέσω επιδείνωσης της προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε επιστολή του στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ράιαν Ροσλάνσκι ανέφερε πως η περικοπή των θέσεων αφορά τα τμήματα πωλήσεων, επιχειρησιακής λειτουργίας και υποστήριξης και σκοπός της είναι να γίνει πιο ορθολογική οργάνωση του παραγωγικού μηχανισμού και να καταργηθούν τα ενδιάμεσα στάδια ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξωτερικών προμηθευτών, εντέλει θα δημιουργήσουν 250 θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιοι από τους εργαζόμενους οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

Επίσης, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την εφαρμογή της στην Κίνα, την InCareers, σταδιακά, με τον τερματισμό της διαδικασίας να ολοκληρώνεται την 9η Αυγούστου, επικαλούμενη τον «σκληρό ανταγωνισμό» και το «μακροοικονομικό κλίμα».

Σημειώνεται πως τους τελευταίους έξι μήνες καταργήθηκαν πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi, ενώ μόνο μέσα στον Μάιο καταργήθηκαν 5.000 θέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Τα χειρότερα δεν πέρασαν - Η αλήθεια για τα επιτόκια

Nintendo: «Βουτιά» σε ετήσια έσοδα και κέρδη - «Πάτησαν φρένο» οι πωλήσεις του Switch

«Ανασχηματισμός» στην UBS μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider