Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή
Όλες τις στρατηγικές επιλογές της -μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του συνόλου ή μέρους των δραστηριοτήτων της εξετάζει η Western Alliance.

Τελευταία ενημέρωση 23.12

Όλες τις στρατηγικές επιλογές της -μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του συνόλου ή μέρους των δραστηριοτήτων της εξετάζει η Western Alliance, καθώς η αμερικανική τράπεζα έρχεται να προστεθεί στο κλαμπ των υπό πίεση περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η διοίκηση της τράπεζας φέρεται να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων της Piper Sandler ώστε να διερευνήσει τις επιλογές της, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Η είδηση -που έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την κατακρήμνιση της επίσης περιφερειακής τράπεζας Pacific Western Bank- προκάλεσε sell off για τη μετοχή της Western Alliance με τις απώλειες να φτάνουν ως και το -45%, πριν η μετοχή ανακάμψει μερικώς στο -35%, μετά την διάψευση της τράπεζας, σε μία συνεδρίαση που η διαπραγμάτευση της μετοχής διακόπηκε δεκάδες φορές εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας.

Σημειώνεται πως η Western Alliance έχει έδρα στην Αριζόνα και στα Μαρτίου το ενεργητικό της ανερχόταν στα 71 δισ. δολάρια.

Καθησυχάζει η PacWest μετά τη χθεσινή ψυχρολουσία: «Είμαστε σε συζητήσεις με επενδυτές»

Η PacWest (Pacific Western Bank) αποπειράθηκε να καθησυχάσει τις αγορές μετά τα σενάρια της πώλησής της που οδήγησαν στην κατακρήμνιση της μετοχής της, τονίζοντας πως οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς πιθανούς επενδυτές, εν μέσω των γενικευμένων αγωνιών για «νέο γύρο» τραπεζικών αναταραχών.

«Δεν αντιμετωπίσαμε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και τις υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο», ανέφερε η αμερικανική τράπεζα. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σε σταθερά επίπεδα» έσπευσε να διαβεβαιώσει, σύμφωνα με το Bloomberg. Υπενθυμίζεται πως χτες, έγινε γνωστό πως η αμερικανική τράπεζα εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής της.

«Πρόσφατα, η εταιρεία προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές - οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», υπογράμμισε η PacWest. «Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων της» πρόσθεσε. Το selloff ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως οι αμερικανικές αρχές είναι πιο κοντά στον περιορισμό της αναταραχής που εκδηλώθηκε σε 4 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ: Ακυρώνεται η συγχώνευση της First Horizon με την καναδική TD Bank, αξίας 13 δισ. δολαρίων

Μπιλ Άκμαν: Σε κίνδυνο το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider