Wall Street: Τετραήμερο το αρνητικό σερί - «Σφυροκόπημα» για PacWest και Western Alliance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τετραήμερο το αρνητικό σερί - «Σφυροκόπημα» για PacWest και Western Alliance
Η αναθέρμανση των ανησυχιών για τις περιφερειακές τράπεζες σε συνδυασμό με το νέο -αλλά ηπιότερο- χτύπημα της Fed «έβαψαν» ξανά στα κόκκινα το ταμπλό.

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αναθέρμανση των ανησυχιών για την κατάσταση που επικρατεί στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ σε συνδυασμό με το νέο -αλλά ηπιότερο- χτύπημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στα επιτόκια ενέτειναν την επιφυλακτικότητα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, «βάφοντας» ξανά στα κόκκινα το ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 286 μονάδες ή 0,86% και διαμορφώθηκε στις 33.127 μονάδες, περνώντας σε αρνητικό έδαφος για το 2023, διαγράφοντας ουσιαστικά όσα κέρδη είχε αποκομίσει ως σήμερα. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500 ο οποίος έχασε 0,72% στις 4.061 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,49%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 11.966 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, το ήμισυ της αξίας της έχασε σε μόλις λίγες ώρες η μετοχή της Pacific West, παρά την προσπάθεια της τράπεζας να καθησυχάσει την αγορά, τονίζοντας πως οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, ο τίτλος της επίσης περιφερειακή τράπεζα Western Alliance υποχώρησε κατά 35%, σε μία συνεδρίαση που η διαπραγμάτευση της μετοχής διακόπηκε δεκάδες φορές εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας, στον απόηχο δημοσιεύματος των FT το οποίο ανέφερε πώς η διοίκηση του ιδρύματος έχει προσλάβει συμβούλους ώστε να διερευνήσει όλες λες τις στρατηγικές επιλογές της -μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του συνόλου ή μέρους των δραστηριοτήτων της.

Ισχυρές απώλειες 12% σημείωσε και η μετοχή της Zions Bancorporation, «βυθίζοντας» τον δείκτη των περιφερειακών τραπεζών SPDR S&P Regional Bank ETF κατά 5,1%.

Σε αρνητικό έδαφος, με πτώση πέριξ του 1% έκλεισαν και οι Boeing, Disney, Goldman Sachs και American Express.

Μάκρο

Ανοδικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 242.000 έναντι 230.000 την προηγούμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 240.000 αιτήσεις. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 1,80 εκατ. έναντι 1,85 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,86 εκατ. αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στα 64,2 δισ. δολάρια έναντι 70,5 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 63,1 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του εμπορικού ελλείμματος για τους τελευταίους 4 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Νέο «άλμα» 1% με οδηγό την αβεβαιότητα στην αγορά

Πετρέλαιο: Διευρύνεται το αρνητικό σερί για το WTI- Μικρή άνοδος για το Brent

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider