Γιαννακόπουλος: Στην κορυφή των Βαλκανίων στοχεύει η ΒΙΑΝΕΞ  - Σε ποιους τομείς επεκτείνεται

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιαννακόπουλος: Στην κορυφή των Βαλκανίων στοχεύει η ΒΙΑΝΕΞ  - Σε ποιους τομείς επεκτείνεται
Στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε τρεις νέους τομείς δραστηριότητας.

Επενδύσεις με στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία Υγείας στα Βαλκάνια δρομολογεί η φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, του Ομίλου Γιαννακόπουλου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της, τον οποίο παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η «ναυαρχίδα» του Ομίλου, πέραν της γεωγραφικής της επέκτασης, αναμένεται να εισέλθει και σε νέους τομείς δραστηριότητας και να μετατραπεί από μία αμιγώς φαρμακευτική επιχείρηση σε μία εταιρεία Υγείας.

«Για τη ΒΙΑΝΕΞ, ο στόχος πλέον ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Η ελληνική αγορά έχει “ταβάνι”, το μερίδιό μας δεν μπορεί να πάει πιο πάνω. Αφού, λοιπόν, έχουμε εδραιωθεί στην κορυφή, το επόμενο στοίχημα είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία Υγείας στα Βαλκάνια. Και λέω Υγείας, γιατί επεκτεινόμαστε πέρα από το φάρμακο. Ετοιμάζουμε επενδύσεις τόσο για τη γεωγραφική μας επέκταση όσο και για επέκταση σε παρεμφερείς τομείς δραστηριότητας, όπως καλλυντικά, OTC και medical devices», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το project για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών, για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων. Επίσης, ο Όμιλος επεκτείνεται ήδη στα Βαλκάνια, με τη δημιουργία Δικτύου Πωλήσεων στις βαλκανικές χώρες.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΒΙΑΝΕΞ είναι διαχρονικό, ώστε να είμαστε πάντα πρωτοπόροι και δεν εξαρτάται από τα εκάστοτε κίνητρα που δίνονται από την Πολιτεία, είτε είναι αναπτυξιακοί νόμοι, είτε τώρα ο συμψηφισμός με το clawback, τα οποία βεβαίως θεωρούμε θετικά. Ειδικά για τον συμψηφισμό του clawback με επενδυτικές δαπάνες, χαιρόμαστε που θεσμοθετήθηκε το μέτρο αυτό, γιατί έδωσε τη δυνατότητα και σε άλλες εταιρείες του χώρου να προβούν σε επενδύσεις που τις ανεβάζουν επίπεδο. Είναι θετικό να υπάρχει πλέον ανταγωνισμός και άμιλλα, κάτι που θα καταστήσει τη φαρμακοβιομηχανία έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Μιλώντας για τους παράγοντες που οδήγησαν στις επιτυχίες του Ομίλου, είπε: «Οι επιτυχίες μας οφείλονται στο γεγονός ότι ακολουθούμε πιστά τα βήματα και τις αρχές του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου. Και φυσικά στη σκληρή δουλειά όλων, διοίκησης και εργαζομένων. Το 70% του portfolio αποτελείται από πρωτότυπα σκευάσματα, όπου ο όμιλος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με 11,1%. Όμοια, στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, κατέχουμε την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς στο 9,2%».

«Local Champion» η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συμμετείχε σε τραπέζι με θέμα τις επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχουν προστιθέμενη αξία και ανάγουν τον κλάδο σε «local champion».

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό για τη χώρα μας, με διεθνή εμβέλεια, η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία “αναγορεύεται” σε local champion. Και ελπίζουμε ότι σύντομα δεν θα μιλάμε για τοπικές επιτυχίες του κλάδου, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα πρωταγωνιστήσει σε περιφερειακό και, γιατί όχι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτήν την πορεία βρισκόμαστε, όπως διαπιστώνετε και από τα επενδυτικά σχέδια για τα οποία συζητάμε σήμερα», είπε.

Αναφερόμενος στο brain drain, τόνισε πως χρειάζεται αύξηση καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και σύνδεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με τη φαρμακοβιομηχανία. «Το αντίδοτο είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων, που στηρίζουν το ΑΕΠ και τις θέσεις εργασίας, υφιστάμενες και καινούριες», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δ. Γιαννακόπουλος: Πέμπτο εργοστάσιο στα σχέδια της ΒΙΑΝΕΞ – Είσοδος και σε άλλους κλάδους

Πλεύρης (Delphi): Σύντομα θα υπάρξει ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα

B. Καραμούζης (Delphi): H Εθνική Τράπεζα στηρίζει ενεργά έργα και εταιρείες στον κλάδο του Τουρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider