Όμιλος Σαράντης: Εκτόξευση 80,35% για τα EBIT το α' τρίμηνο του 2023 - Άνοδος για τις πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος Σαράντης: Εκτόξευση 80,35% για τα EBIT το α' τρίμηνο του 2023 - Άνοδος για τις πωλήσεις
Με σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και αξιοσημείωτη άνοδο λειτουργικής κερδοφορίας ξεκίνησε το 2023 για τον Όμιλο Σαράντη, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των στρατηγικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών της διοίκησης.

Με σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και αξιοσημείωτη άνοδο λειτουργικής κερδοφορίας ξεκίνησε το 2023 για τον Όμιλο Σαράντη, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των στρατηγικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών της διοίκησης, όπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η εισγημένη.

Κατά τη διάρκεια του Α’ τριμήνου 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 18,65% και ανήλθαν σε 109,19 εκατ. ευρώ από 92,02 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις υποστηρίχθηκαν κυρίως από αύξηση στον όγκο πωλήσεων στις στρατηγικές προϊοντικές
κατηγορίες του Ομίλου. Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 10,2% φτάνοντας τα 35,20 εκατ. ευρώ κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 συγκριτικά με 31,94 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2022, που υποστηρίχθηκε από ανάπτυξη στην αγορά της ευρείας διανομής καθώς και στο κανάλι εξαγωγών.

Οι Θυγατρικές παρουσίασαν αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων κατά 23,14% και διαμορφώθηκαν σε 73,98 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2023 από 60,08 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2022. Η κερδοφορία του Ομίλου επωφελήθηκε από τη σταθεροποίηση που παρατηρήθηκε στο κόστος των πωληθέντων καθώς και από τις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί σε ολόκληρο τον Όμιλο για τον μετριασμό των πληθωριστικών πιέσεων.

Κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 52,70%, στα 12,36 εκατ. ευρώ από 8,10 εκατ. ευρώ, και το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 11,32% από 8,80% το Α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 80,35% το Α’ τρίμηνο του 2023 φθάνοντας τα 8,81 εκατ. ευρώ έναντι 4,88 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2022 και το περιθώριο EBIT ανήλθε στο 8,07% το Α’ τρίμηνο του 2023 από 5,31% την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

«Αντιμετωπίσαμε το απαιτητικό περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, εξισορροπώντας στρατηγικά τις ανατιμήσεις προϊόντων μας, τον όγκο πωλήσεων και την ανταγωνιστικότητά μας. Επιπλέον, εφαρμόσαμε με επιτυχία την διαδικασία εξορθολογισμού χαρτοφυλακίου και επωφεληθήκαμε από την έμφαση που δώσαμε πίσω από το HERO προιοντικό χαρτοφυλάκιο. Αυτή η διαδικασία εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου διασφαλίζει ότι κατανέμουμε πόρους σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας οδηγώντας σε αυξημένη κερδοφορία και πωλήσεις. Εφαρμόσαμε επίσης προληπτικά μέτρα, όπως πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους και βελτιστοποιήσεις προκειμένου να μετριάσουμε τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτές οι προσπάθειες μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε την οικονομική μας σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά μας μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξάρχου (Intrakat): Θετικές οι προοπτικές, πρόβλημα οι εγγυητικές – Τι λένε τραπεζίτες, κατασκευαστές για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τροκούδη: Η στρατηγική του Υπερταμείου για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Αύξηση 208% για τα καθαρά κέρδη της ABBank στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider