Deutsche Bank: Τα υψηλά επιτόκια «τάισαν» τα κέρδη στο α' τρίμηνο - Απώλειες 5% στις καταθέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Τα υψηλά επιτόκια «τάισαν» τα κέρδη στο α' τρίμηνο - Απώλειες 5% στις καταθέσεις
Πρόκειται για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Deutsche Bank για το α΄ τρίμηνο του 2023, με τη γερμανική τράπεζα να ωφελείται από το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων που αντιστάθμισε την κάμψη στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής.

Τα διανεμόμενα προς τους μετόχους κέρδη έφτασαν τα 1,15 δισ. ευρώ έναντι των 1,06 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της τράπεζας ανάμεναν να διαμορφωθούν σε 977 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, φτάνοντας στο μεγαλύτερο θετικό σερί της τελευταίας -τουλάχιστον- δεκαετίας.

Αντίθετα, τα έσοδα από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής έφτασαν τα 2,7 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 19% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.

Εν μέσω των πιέσεων που δέχθηκε η Deutsche Bank τον Μάρτιο μετά και από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ, οι καταθέσεις υποχώρησαν κατά 5% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζεται πως στον απόηχο των ανησυχιών για την Silicon Valley Bank και στην κρίση με την Credit Suisse στην Ελβετία, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έφτασε να χάνει το 15% της αξίας, έχοντας ωστόσο ανακάμψει από τότε, μετέδωσε το Reuters.

Εξάλλου, η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως μέσα στο β' τρίμηνο του 2023 θα απολύσει ένα απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων της σε τμήματα που δεν έχουν άμεση επαφή με τους πελάτης ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Η αύξηση των τιμών έφερε άνοδο των εσόδων κοντά στα 15 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider