Deutsche Bank: Μία και μόνο συναλλαγή, πιθανόν η αιτία του πανικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Μία και μόνο συναλλαγή, πιθανόν η αιτία του πανικού
Μία συναλλαγή ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ στα CDS της Deutsche Bank ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την αναστάτωση που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μία και μόνο συναλλαγή ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την αναστάτωση που προκλήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, γύρω από την Deutsche Bank.

Την περασμένη Παρασκευή, αναζωπυρώθηκε ο φόβος των τραπεζών, με «πρωταγωνίστρια» αυτήν τη φορά την Deutsche Bank. Η εκτόξευση των CDS και η επακόλουθη «βουτιά» της μετοχής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας δημιούργησε νέες ανησυχίες, καθώς συνέπεσε χρονικά με τις αναταραχές λόγω Silicon Valley Bank και Credit Suisse.

Οι Αρχές, τώρα, παραπέμπουν σε μία συναλλαγή ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ στα CDS της Deutsche Bank, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για ένα και μόνο στοίχημα, αλλά δεδομένου του ότι τα συμβόλαια αυτά να είναι μη ρευστοποιήσιμα, αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μεγάλες κινήσεις.

Επίσημη τοποθέτηση από την Deutsche Bank δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο στοίχημα.

Εν μέσω του πανικού που προκλήθηκε και των έντονων ρευστοποιήσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Deutsche Bank έχασε 1,6 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης, ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έχασε περισσότερα από 30 δισ. ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στπν απόηχο της νέας αναστάτωσης, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν για την ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Credit Suisse βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς σε φοροδιαφυγή - Πάνω από 700 εκατ. δολάρια τα διαφυγόντα κεφάλαια

UBS: «Σημαντικό ρίσκο» από την εξαγορά της Credit Suisse - Προέχει η σταθεροποίηση

UBS: Νέος CEO ο Sergio Ermotti λίγες ημέρες μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider