Οριστικό stop στις εξαγωγές της βότκας Absolut προς την Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριστικό stop στις εξαγωγές της βότκας Absolut προς την Ρωσία
Στην οριστική διακοπή των εξαγωγών της βότκας Absolut προς την Ρωσία προχωράει ο γαλλικός όμιλος αλκοολούχων ποτών Pernod Ricard

Στην οριστική διακοπή των εξαγωγών της βότκας Absolut προς την Ρωσία προχωράει ο γαλλικός όμιλος αλκοολούχων ποτών Pernod Ricard, καθώς οι πιέσεις για εξ ολοκλήρου αναστολή των πωλήσεων εντάθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Pernod Ricard αν και αρχικά είχε μειώσει τις πωλήσεις βότκας στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, εν τούτοις συνέχισε να προμηθεύει τα προϊόντα της στην ρωσική αγορά, όπως αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από σειρά μέσων ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στη Γαλλία όσο και στη Σουηδία, όπου και παρασκευάζεται η βότκα.

Ως εκ τούτου, η Pernod Ricard με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως σταματά τις εξαγωγές προς την Ρωσία ώστε να «προστατέψει τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της».

Σημειώνεται πως πριν την εισβολή στην Ουκρανία, η ρωσική αγορά συνεισέφερε το 3% του παγκόσμιου τζίρου της Pernod Ricard, ενώ έκτοτε η γαλλική εταιρεία διέκοψε τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα Υόρκη, η πιο πλούσια πόλη του κόσμου - Το top 10 και η περιοχή με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

JP Morgan: Δεν θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό

Με 10.000 ευρώ το μήνα έχετε για σπιτονοικοκύρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο

gazzetta
gazzetta reader insider insider