Reuters: Εξετάζεται «κούρεμα» για τους ομολογιούχους της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Εξετάζεται «κούρεμα» για τους ομολογιούχους της Credit Suisse
Άτομα με γνώση των συζητήσεων ανέφεραν πως οι ζημίες για τους ομολογιούχους θα ήταν μεγαλύτερες εάν η Credit Suisse κατέρρεε.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ζημιών στους ομολογιούχους της Credit Suisse, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διάσωση της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το μέτρο έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το μέλλον της τράπεζας, μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Το «κούρεμα» στους ομολογιούχους της Credit Suisse προβληματίζει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στην εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, που ήδη δοκιμάζεται από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Άτομα με γνώση των συζητήσεων ανέφεραν στο Reuters πως οι ζημίες για τους ομολογιούχους θα ήταν μεγαλύτερες εάν η Credit Suisse κατέρρεε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Task force για την Credit Suisse ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Βρετανία: Πράσινο φως για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

gazzetta
gazzetta reader insider insider