FT: Η BlackRock ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Credit Suisse - Διαψεύδει η εταιρεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Η BlackRock ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Credit Suisse - Διαψεύδει η εταιρεία
Την ώρα που η κεντρική τράπεζα της Eλβετίας (SNB) προωθεί την συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS.

Τελευταία ενημέρωση: 12:53

Στο «παιχνίδι» εξαγοράς της Credit Suisse, που έχει βρεθεί εν μέσω μεγάλων πιέσεων στις αγορές τις τελευταίες μέρες, φέρεται να μπαίνει η BlackRock, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, με την BlackRock να προχωρά σε διάψευση των εν λόγω πληροφοριών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η BlackRock ετοιμάζει την κατάθεση πρόταση εξαγοράς της ελβετικής τράπεζας, την ώρα που η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προωθεί την συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS.

Η αμερικανική BlackRock εξετάζει μια σειρά επιλογών και εργάζεται για το θέμα και με άλλους υποψήφιους επενδυτές. Οι FT σημειώνουν πως η πρόταση μπορεί την εξαγορά ορισμένων κλάδων της Credit Suisse και όχι το σύνολο της ελβετικής τράπεζας.

Η διοίκηση της BlackRock προχώρησε σε διάψευση των αναφορών των FT, με σχετική διαρροή προς το Reuters. «Η BlackRock δεν συμμετέχει σε κανένα σχέδιο απόκτησης μέρους ή του συνόλου της Credit Suisse» ανέφερε η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Credit Suisse απέφυγε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο επικεφαλής Οικονομικών της Credit, Ντίξιτ Τζόσι και η ομάδα του θα έχουν σειρά συναντήσεων για να εκτιμήσουν τα στρατηγικά σενάρια για το μέλλον της τράπεζας.

Η 167χρονη Credit Suisse είναι το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει εμπλακεί στην τραπεζική κρίση που «τρέχει» από την προηγούμενη εβδομάδα μετά και από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και τις Signature Bank στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας πιέζουν για τη συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS, μετά και από την ενίσχυση 50 δισ. ελβετικών φράγκων που ανακοίνωσαν προς την πρώτη. Αν και οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν μπορούν να αναγκάζουν τις τράπεζες να συγχωνευτούν, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών θα συνεδριάζουν σχετικά με το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μετά από το δημοσίευμα των FT, η μετοχή της Credit Suisse έφτασε να κερδίζει 9% μετά από το κλείσιμο της αγοράς της Ζυρίχης την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» από Morgan Stanley: Κρίση ή ύφεση δείχνει η ιστορία στα επιτόκια - Πουλήστε τράπεζες στα «ράλι»

Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

Τραπεζική κρίση: Κανένας κίνδυνος για τις γαλλικές τράπεζες, τονίζει το Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider