Goldman Sachs: «Ψαλίδι» στις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της αναταραχής από την Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Ψαλίδι» στις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της αναταραχής από την Credit Suisse
«Μέχρι να υπάρξει περισσότερη ορατότητα για το μέλλον της τράπεζας, νομίζουμε πως ο ευρύτερος τραπεζικός τομέας της Ευρώπης θα παραμείνει υπό πίεση».

Σε υποβάθμιση της σύστασης για το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs, προτείνοντας προς τους επενδυτές ουδέτερες τοποθετήσεις σε αυτές, εν μέσω της αναταραχής που έχει φέρει στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα η κατάσταση της Credit Suisse.

Υπενθυμίζεται πως η ελβετική τράπεζα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα την τρέχουσα εβδομάδα, εγείροντας ανησυχίες για την εμπιστοσύνη των αγορών, κάτι που προκάλεσε την κεντρική τράπεζα της χώρας (SNB) να προσφέρει 50 δισ. ελβετικά φράγκα ως «σανίδα σωτηρίας» στην Credit Suisse.

Σύμφωνα με report της Goldman, η απόφαση της SNB «απέτυχε να σταθεροποιήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης» προς την Credit Suisse. «Μέχρι να υπάρξει περισσότερη ορατότητα για το μέλλον της τράπεζας, νομίζουμε πως ο ευρύτερος τραπεζικός τομέας της Ευρώπης θα παραμείνει υπό πίεση.

Γι αυτό προτείνουμε την υιοθέτηση ουδέτερων θέσεων στις τράπεζες» σημειώνεται στη σχετική έκθεση με ημερομηνία 17 Μαρτίου, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζική κρίση: Κανένας κίνδυνος για τις γαλλικές τράπεζες, τονίζει το Παρίσι

Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider