Σε επίπεδα «ελληνικής κρίσης» τα μονοετή CDS της Credit Suisse

Newsroom
Μοιράσου το
Σε επίπεδα «ελληνικής κρίσης» τα μονοετή CDS της Credit Suisse
Το επίπεδο που καταγράφηκε την Τρίτη είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερο από το συμβόλαιο της ανταγωνίστριας τράπεζας UBS και περίπου 9 φορές το αντίστοιχο της Deutsche Bank.

Το κόστος της ασφάλισης των ομολόγων της Credit Suisse έναντι χρεοκοπίας (CDS) πλησιάζει σε ένα σπάνιo επίπεδο που συνήθως ανησυχεί σοβαρά τους επενδυτές.

Η τελευταία καταγεγραμμένη τιμή των CDS της Credit Suisse διαμορφωθηκε στις 835,9 μονάδες βάσης την Τρίτη, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης οι traders είδαν τα μονοετή CDS της ελβετικής τράπεζας να σκαρφαλώνουν έως και τις 1.200 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg και ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ των τιμών που βλέπουν οι traders και εκείνων που δημοσιοποιούνται σε περιόδους έντονης δραστηριότητας.

Τα spreads άνω των 1.000 μονάδων βάσης στα μονοετή τραπεζικά CDS είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονταν σε ανάλογα επίπεδα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους και της οικονομικής ύφεσης της χώρας. Το επίπεδο που καταγράφηκε την Τρίτη είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερο από το συμβόλαιο της ανταγωνίστριας ελβετικής τράπεζας UBS και περίπου 9 φορές το αντίστοιχο της Deutsche Bank.

Η καμπύλη των CDS είναι επίσης βαθιά ανεστραμμένη, πράγμα που σημαίνει ότι κοστίζει περισσότερο η προστασία έναντι μιας άμεσης κατάρρευσης της τράπεζας αντί μιας πιο μακροπρόθεσμης χρεοκοπίας. Η καμπύλη των CDS της ελβετικής τράπεζας ήταν ανοδική την Παρασκευή.

Η Credit Suisse βρίσκεται εν μέσω μιας περίπλοκης τριετούς αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία. Χτυπήθηκε σκληρά από το πρόσφατο σοκ που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Είχε ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη Signature Bank πριν από την κατάρρευσή της

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2021

Τα τρία σενάρια της Capital Economics για το μέγεθος των συνεπειών από την κατάρρευση της SVB

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider