Zeus International: Οι επενδύσεις και τα νέα πρότζεκτ του 2023 και οι προσδοκίες για την προοπτική του ελληνικού τουρισμού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zeus International: Οι επενδύσεις και τα νέα πρότζεκτ του 2023 και οι προσδοκίες για την προοπτική του ελληνικού τουρισμού
Η αναμόρφωση σε premium hospitality brand - Η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου και ο πήχης για το 2023

Σε ένα ολοκληρωμένο premium hospitality brand το οποίο έχει υπό την ομπρέλα του 4.000 δωμάτια εξελίσσεται η Zeus International, μέσα από το επενδυτικό πλάνο ύψους 150 εκατ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Την ίδια στιγμή το όραμά της είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να υπάρχει ένα ξενοδοχείο by Zeus σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, ώστε να εκμεταλλευτεί την δυναμική πορεία που ακολουθεί ο τουρισμός μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν τα στελέχη της, η Zeus International έχει προχωρήσει δυναμικά στην μεταμόρφωσή της εξελισσόμενη από μια εταιρεία του τουριστικού κλάδου και του ξενοδοχειακού μάνατζμεντ σε έναν δυνατό παίκτη του τομέα της φιλοξενίας και των premium resorts. Σήμερα διαθέτει πάνω από 1000 δωμάτια σε 7 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, 1500 περίπου δωμάτια με μακροχρόνιες μισθώσεις (όλες άνω των 15 ετών) αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες της εμπιστεύονται την διαχείριση τους.

Με το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, η εταιρεία επενδύσει όχι μόνο στην αναμόρφωση των εγκαταστάσεων των καταλυμάτων που διαθέτει ή διαχειρίζεται - 21 πολυτελή ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης - αλλά και στην διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών που προσφέρονται στα ξενοδοχεία της.

Μέχρι σήμερα άλλωστε έχει ανακαινίσει σχεδόν το σύνολο του ξενοδοχειακού της χαρτοφυλακίου λανσάροντας την νέα χρονιά δύο κορυφαία project, το ολοκαίνουριο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική και το πλήρως ανακαινισμένο Wyndham Grand Crete Mirabello Βay στον Αγιο Νικόλαο, τα οποία αναμένεται να ανεβάσουν τον πήχη της φιλοξενίας στην εγχώρια τουριστική αγορά, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ταξιδιώτες που αναζητούν ένα οικείο περιβάλλον.

Τα δύο νέα πρότζεκτ του 2023

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, δυναμικότητας 171 δωματίων, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας επενδύοντας μαζί με την ανακαίνισή του περί τα 40 εκατ. ευρώ.Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στα τέλη Απριλίου, ωστόσο, το φθινόπωρο του 2023 θα προστεθούν σε αυτό 89 επιπλέον premium δωμάτια και βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των δωματίων στα 260. Το resort, το οποίο θα συνδυάζει βουνό και θάλασσα, θα περιλαμβάνει τρεις τύπους δωματίων, τα κλασικά δωμάτια που θα έχουν έκταση 40 τ.μ. περίπου, τα bungalows με εμβαδόν άνω των 100 τ.μ., και τις βίλες, η έκταση των οποίων θα ξεπερνά τα 200 τ.μ. Επιδίωξη των επικεφαλής της Zeus είναι η ανάδειξη του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort ως ενός από τα καλύτερα resort στη βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια περίπου περίοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τρίτη και τελευταία φάση της ριζικής ανακαίνισης στο πεντάστερο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay που βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στον κόλπο του Μιραμπέλλο. Η εν λόγω φάση ανάπλασης, περιλαμβάνει την προσθήκη 108 δωματίων ώστε το συγκεκριμένο resort να προσφέρει 6 νέες κατηγορίες δωματίων, αλλά και την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος κήπος με αρωματικά φυτά, αυτοφυή βότανα, αλλά και βρώσιμα λαχανικά και φρούτα που θα τροφοδοτούν τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Το πλήρως αναβαθμισμένο τουριστικό συγκρότημα, δυναμικότητας 318 δωματίων, θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία ιδιωτική μαρίνα, τη μεγαλύτερη εντός ξενοδοχειακής μονάδας ιδιόκτητη μαρίνα της Κρήτης, δύο ιδιωτικές παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, 4 εστιατόρια μεσογειακής και κρητικής κουζίνας, θερινό κινηματογράφο και ένα πολυτελές spa με εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σιγανό είναι η εδραίωση του resort ως ενός από τα κορυφαία στην Κρήτη.

Με την ολοκλήρωση των εν λόγω project μοναδική εξαίρεση θα αποτελεί το Ammos Resort στην Κω, η τελευταία προσθήκη στο δυναμικό της. Το εν λόγω κατάλυμα θα λειτουργήσει φέτος ως 4άστερο ξενοδοχείο. Η ανακαίνισή του και ενδεχομένως η επέκτασή του σε παρακείμενο οικόπεδο αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν με στόχο να μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Κω.

Σημειωτέον ότι στις πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνεται και Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham, το πρώην «Κάνιγγος 21», το οποίο απέκτησε η εταιρεία και ανακαίνισε μέσω επένδυσης που ξεπερνά τα 3,5 εκατ ευρώ.

Ο πήχης για το 2023

Μετά και την αναμόρφωσή της και δεδομένης της καλής πορείας του ελληνικού τουρισμού, η Zeus International για το 2023 στοχεύει σε τζίρο 110 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το 2022, και σε μικτό λειτουργικό κέρδος (GOP) στα 50 εκατ. ευρώ, όπως επεσήμανε στο πλαίσιο παρουσίασης της νέας ταυτότητας της εταιρείας, ο Χάρης Σιγανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Zeus. Αυτό θα γίνει τόσο μέσω της Ελλάδας όσο και μέσω των λοιπών τουριστικών αγορών στις οποίες διαθέτει παρουσία. Εκτός Ελλάδας, η Zeus έχει παρουσία στην Ιταλία, στη Ρουμανία και στην Κύπρο, ενώ στα σχέδια του επικεφαλής της εταιρείας βρίσκεται η περαιτέρω επέκταση σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ο στόχος για τα εν λόγω μεγέθη δεν θεωρείται ανέφικτος αφού παρά τις προκλησεις των τελευταίων ετών άλλωστε, η διάθεση για ταξίδια παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ σύμφωνα με τον κ. Σιγανό ενώ ενισχυμένο είναι και το spending.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Απόβαση» στη Ρουμανία με τρία νέα ξενοδοχεία κάνει η Zeus

Τουρισμός: Με το δεξί μπήκε η σεζόν - Ενεργειακό κόστος και επάρκεια προσωπικού τα 2 μεγάλα στοιχήματα

Κικίλιας: Διαχείριση πανδημίας, πρόγραμμα εμβολιασμού και τουρισμός οδήγησαν την Ελλάδα ψηλότερα στον δείκτη δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider