ΗΠΑ: Η Goldman Sachs καταργεί 3.200 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Goldman Sachs καταργεί 3.200 θέσεις εργασίας
Από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους κατάργησης θέσεων εργασίας στον οποίο έχει προχωρήσει ποτέ.

Από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους κατάργησης θέσεων εργασίας στον οποίο έχει προχωρήσει ποτέ, καταργώντας περίπου 3.200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα η Goldman Sachs φέρεται να προχωρά ένα βήμα παραπέρα από τους ανταγωνιστές της, κάνοντας πολύ πιο βαθιές περικοπές στο προσωπικό της.

Πάνω από το ένα τρίτο των απολύσεων θα προέρχονται από τις βασικές δραστηριότητες του ομίλου, ήτοι της τραπεζικής και των επενδυτικών συναλλαγών. Παράλληλα η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που συνδέονται με το νέο βραχίονα πιστωτικών καρτών, ο οποίος αναμένεται να καταγράψει προ φόρων ζημιές άνω των 2 δισ. δολαρίων, ανέφερε στο πρακτορείο πηγή ενημερωμένη για τα σχέδια της διοίκησής της, η οποία δεν κατονομάζεται..

Σημειώνεται πως ο όμιλος υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου David Solomon απασχολεί περί τους 49.000 εργαζομένους, έχοντας καταγράψει άνοδο 34% στον αριθμό των εργαζομένων του από το τέλος του 2018 έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Υπενθυμιζεται πως ο Solomon είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους για τον νέο γύρο απολύσεων. «Κάνουμε μία προσεκτική αξιολόγηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα» είχε πει, προσθέτοντας πως στόχος του είναι να προετοιμάσει την επιχείρηση να «αντιμετωπίσει αυτούς τους αντίθετους ανέμους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Απολύει πάνω από 18.000 στελέχη - Πολύ πάνω των εκτιμήσεων οι περικοπές

Κρυπτονομίσματα: Nέο «θύμα» της FTX το ανταλλακτήριο Huobi - Απολύει το 20% των εργαζομένων της

ΗΠΑ: Η Salesforce απολύει το 10% του προσωπικού της

gazzetta
gazzetta reader insider insider