Σόλομον (Goldman Sachs): Στο 35% η πιθανότητα ομαλής προσγείωσης στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σόλομον (Goldman Sachs): Στο 35% η πιθανότητα ομαλής προσγείωσης στις ΗΠΑ
Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι οι πελάτες της επενδυτικής τράπεζας φαίνονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της οικονομίας, λέγοντας ότι «είναι κουρασμένοι μετά από μια χρονιά με μεγάλη μεταβλητότητα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον υπογράμμισε αναμένει ύφεση τους επόμενους μήνες, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων και ο πληθωρισμός επηρεάζουν αρκετά την οικονομία.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ήπιας προσγείωσης, ο Σόλομον ανέφερε ότι πιστεύει ότι υπάρχει περίπου 35% πιθανότητα η οικονομία να παραμείνει σε ανάπτυξη περίπου 1%, με πληθωρισμό περίπου στο 4%.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να πλοηγηθούμε σε ένα τέτοιο σενάριο. Αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχει, ξέρετε, μια πολύ, πολύ λογική πιθανότητα να έχουμε ύφεση» σημείωσε.

«Είναι αβέβαιο και… όποιος σου λέει ότι ξέρει, δεν ξέρει. Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει κατά τη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών που κάνω αυτό είναι ότι οι αγορές είναι αρκετά έξυπνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι σε οποιαδήποτε στιγμή έχουν 100% δίκιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν εκφρέρει άποψη για την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, αλλά ενδιαφέρεται να δει τι θα συμβεί και αν ο δισεκατομμυριούχος θα κάνει την εταιρεία πιο επιτυχημένη, βιώσιμη και με διαφάνεια.

«Είναι σαν να βλέπω ταινία με όλους σας και το Twitter. Έχω το ποπ κορν και τη σόδα μου και κάθομαι. Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλατφόρμα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο Έλον θα τα καταφέρει σωστά» επεσήμαξε.

Ακόμη, προειοδοποίησε πως η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει «σημαντικούς αντίθετους ανέμους», με υψηλό πληθωρισμό και τις πιο γρήγορες αυξήσεις των επιτοκίων εδώ και δεκαετίες.

«Η γεωπολιτική αστάθεια και τα ενεργειακά σοκ αποτελούν συνεχή ανησυχία και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη του ΑΕΠ μειώνονται» διαπίστωσε.

«Όπου κι αν πάω, κυριαρχούν τα μακροοικονομικά θέματα. Οι συζητήσεις μου με τους CEO μου λένε ότι επανεξετάζουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα ήθελαν να δουν περισσότερη βεβαιότητα πριν δεσμευτούν σε μακροπρόθεσμα σχέδια. Καθώς οδεύουμε προς το τέταρτο τρίμηνο, η άποψή μου είναι ότι οι προοπτικές θα παραμείνουν άστατες, αν και οι οικονομικές επιδόσεις θα διαφέρουν ανά περιοχή, ενώ αναμένουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει καθώς οι αγορές συνεχίζουν να αφομοιώνουν αυτούς τους παράγοντες» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση BofA για «βουτιά» του S&P 500 στις 3.000 μονάδες - «Δύο ημίχρονα το 2023»

Η Morgan Stanley απολύει το 2% του προσωπικού της 

Σε χαμηλό έτους το αμερικανικό αργό - Απώλειες 3,5% και τριήμερο αρνητικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider