Goldman Sachs: Αντιμέτωπη με έλλειμμα 8 δισ. δολ. η Credit Suisse το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Αντιμέτωπη με έλλειμμα 8 δισ. δολ. η Credit Suisse το 2024
Οι εικασίες σχετικά με την υγεία της ελβετικής τράπεζας - τα επίπεδα κεφαλαίου και τη ρευστότητα - έχουν κλονίσει τις μετοχές της φέτος, οδηγώντας σε εκκλήσεις ορισμένων αναλυτών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Credit Suisse θα αντιμετωπίσει κεφαλαιακό έλλειμμα έως και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, όπως εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ελβετική τράπεζα εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει.

Eιδικότερα, η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη αντιμετωπίζει «τρύπα» τουλάχιστον 4 δισ. δολ. δεδομένης της ανάγκης αναδιάρθρωσης των εργασιών της επενδυτικής τραπεζικής σε μια εποχή «ελάχιστης» δημιουργίας κεφαλαίου, όπως τονίζουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Κρις Χάλαμ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Mια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ήταν «συνετή» καθώς η Credit Suisse «συνεχίζει να αντιμετωπίζει κυκλικές και διαρθρωτικές προκλήσεις», διατηρώντας μια σύσταση sell για τη μετοχή.

Η αναλύτρια της Jefferies, Φλόρα Μπόκαχατ, επεσήμανε την Τρίτη ότι η Credit Suisse χρειάζεται να δημιουργήσει περίπου 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα κεφαλαίου τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Όμως, δεδομένων των συνθηκών, η ελβετική τράπεζα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ο ελβετικός όμιλος φέρεται να εξετάζει και την πώληση του φημισμένου ξενοδοχείου της Savoy, που βρίσκεται στην Paradeplatz στο κέντρο της Ζυρίχης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρυθμισμένα δάνεια 1,4 τρισ. ευρώ στην ΕΕ επίφοβα να γίνουν κόκκινα - Η Ελλάδα δεν έχει πλέον την αρνητική πρωτιά σε δείκτη NPL

BoE: Επεκτείνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αλλά το πρόβλημα παραμένει

Barclays: Ο κίνδυνος εκτίναξης των τιμών ενέργειας και ο αντίκτυπος στις αγορές συναλλάγματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider