Netflix: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και απώλειες των συνδρομητών - Αρχές του 2023 η νέα πλατφόρμα χαμηλούς κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και απώλειες των συνδρομητών - Αρχές του 2023 η νέα πλατφόρμα χαμηλούς κόστους
Η αμερικανική εταιρεία απώλεσε 970.000 συνδρομητές ενώ στο τέλος του περασμένου τριμήνου εκτιμούσε πως θα έχανε 2 εκατ. συνδρομητές.

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Netflix για το β' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική πλατφόρμα streaming να ανακοινώνει απώλειες συνδρομητών μικρότερες από αυτές που είχε υπολογίζει.

Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε πως στο β' τρίμηνο του έτους απώλεσε 970.000 συνδρομητές ενώ στο τέλος του περασμένου τριμήνου εκτιμούσε πως θα έχανε 2 εκατ. συνδρομητές για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 7,97 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα 8,03 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Netflix ανήλθαν σε 3,2 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 2,94 δολάρια ανά μετοχή.

Τα επόμενα βήματα

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα φθηνότερης συνδρομής για τους πελάτες της επί προβολής διαφημίσεων, που θα «τρέξει» σε συνεργασία με την Microsoft, αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2023.

Σύμφωνα με το CNBC, η Netflix προβλέπει πως για το γ' τρίμηνο του έτους θα προσθέσει 1 εκατ. συνδρομητών, κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για προσθήκη 1,8 εκατ. συνδρομητών

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και μετά το τέλος της συνεδρίασης της Wall Street, τα futures της μετοχής της Netflix σημειώσαν άνοδο 7,53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Η Microsoft αναλαμβάνει το πλάνο για τις διαφημίσεις στη συνδρομητική πλατφόρμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider