ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Κοπελούζος «μνηστήρες» για το logistics center «Θριάσιο ΙΙ»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Κοπελούζος «μνηστήρες» για το logistics center «Θριάσιο ΙΙ»
Κοινοπραξία των Ιταλών και της Damco φέρεται να υπέβαλε προσφορά για το νέο εμπορευματικό κέντρο των 1.450 στρεμμάτων. Αγνωστο αν υπήρχαν άλλοι διεκδικητές. 

ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όμιλος Κοπελούζου (μέσω της DAMCO) φέρονται ως υποψήφιοι διεκδικητές της σύμβασης παραχώρησης για το νέο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, γνωστό και ως «Θριάσιο ΙΙ». Μάλιστα, σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο γκρουπ αποτελούν ένα ενιαίο σχήμα (κοινοπραξία) που υπέβαλε από κοινού προσφορά, δίχως να έχει καταστεί σαφές αν υπάρχει και άλλη προσφορά (στην αγορά λέγεται ότι δεν υπάρχουν αλλά αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υποδομών και μεταφορών για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό) καθώς τελικά δεν παρατηρήθηκε «συνωστισμός» επενδυτών για το project, ενδεχομένως λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ή επειδή άργησαν να προχωρήσουν διαδικασίες για την επένδυση στην όμορη έκταση (Θριάσιο 1).

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προσφορών ήταν, μετά από αρκετές παρατάσεις, η 28η Ιουνίου 2022. Όπως έχει πολλές φορές αναδείξει yο insider.gr, ο διαγωνισμός αφορά στην τριακονταετή παραχώρηση της έκτασης εμβαδού 1.450 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, όπου έχουν αναπτυχθεί εμπορευματικός σιδηροδρομικός σταθμός και σταθμός διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) – έργο που είναι γνωστό ως Θριάσιο ΙΙ, έκταση όμορη των περίπου 590 στρεμμάτων του Θριάσιο Ι.

Πρόκειται για το ακίνητο, κυριότητας του ΟΣΕ Α.Ε., σε έκταση περίπου 1.450 στρεμμάτων, μία από τις μεγαλύτερες στην Αττική, όπου υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών. Στην έκταση αναμένεται να υλοποιηθεί μεγάλο logistics center, με σιδηροδρομικές και άλλες υποδομές. Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι 30 χρόνια.

Η σύμβαση παραχώρησης που θα συναφθεί θα έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια Εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και τη παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. Εντός του Χώρου Παραχώρησης υπάρχει και λειτουργεί Σιδηροδρομική Υποδομή και θα παρέχονται υπηρεσίες σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης. Για την ολοκλήρωση του συνόλου του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. εκκρεμούν εργασίες κατασκευής κτιρίων και προμήθειας και εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού τις οποίες θα αναλάβει να εκτελέσει ο Παραχωρησιούχος στο πλαίσιο εκτέλεσης του Τεχνικού Έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Η δημόσια πρόταση, η άποψη του Δ.Σ. και το στρατηγικό πλάνο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ το 2022 – Τα κόστη, το καζίνο, οι παραχωρήσεις και οι μέτοχοι

Ακίνητα - Τουρισμός: «Σπάει τα κοντέρ» η θερινή ζήτηση για πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με +232%

gazzetta
gazzetta reader insider insider