Ο Ελ. Μασκ βάζει από την τσέπη του επιπλέον 6,25 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ελ. Μασκ βάζει από την τσέπη του επιπλέον 6,25 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Twitter
Η μετοχή της Twitter ενισχύεται κατά 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο Έλον Μασκ γνωστοποίησε την Τετάρτη, τη διάθεση επιπρόσθετης χρηματοδότησης 6,25 δισ. δολαρίων από ίδια μετοχικά κεφάλαια, προκειμένου να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter, γεγονός που εξαντλεί το περιθώριο δανεισμού του δισεκατομμυριούχου έναντι του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει στην Tesla Inc.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το δίκτυο CNBC, η διάθεση του παραπάνω χρηματικού ποσού έγινε γνωστή μετά από την κατάθεση την Τετάρτη σχετικών εγγράφων, γεγονός που ίσως να μεταφράζεται στο γεγονός πως ο Μασκ πραγματικά εργάζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε διασυνδέσει την εξέλιξή της με την παρουσίαση αποδείξεων από το Twitter ώστε να είναι σίγουρος ότι οι πλασματικοί λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Τζακ Ντόρσεϊ, αναφορικά με πρόσθετες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της Twitter ενισχύεται κατά 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται, τέλος, πως κατά την ετήσια συγκέντρωση των μετόχων του Twitter, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι τελευταίοι εμπόδισαν την επανεκλογή ενός συμμάχου του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: «Άκυρο» στην επανεκλογή συμμάχου του Μασκ στο Δ.Σ.

Έλ. Μασκ: Η απόφαση να «μπει» στην Twitter του κόστισε -μέχρι στιγμής- 1,14 δισ. δολάρια

Twitter: Δεν έχει ανασταλεί η συμφωνία με τον Μασκ - Όχι σε επαναδιαπραγμάτευση για το τίμημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider