Netflix: Απολύει 150 εργαζομένους μετά τη «βουτιά» των συνδρομητών στην πλατφόρμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Απολύει 150 εργαζομένους μετά τη «βουτιά» των συνδρομητών στην πλατφόρμα
Στην απόλυση 150 εργαζομένων προχωράει η διοίκηση της Netflix, καθώς η πλατφόρμα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απώλειες εσόδων από τη μείωση του αριθμού των συνδρομητών.

Στην απόλυση 150 εργαζομένων προχωράει η διοίκηση της Netflix, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα streaming προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απώλειες εσόδων που προκαλεί η αξιοσημείωτη μείωση του αριθμού των συνδρομητών της εταιρείας μετά τη λήξη της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η διοίκηση της Netflix αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το σύνολο των τμημάτων της εταιρείας με στόχο τη μείωση των δαπανών (περίπου το 2% από τους 11.000 υπαλλήλους), κάτι που κρίνεται απαραίτητο μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του τεχνολογικού κολοσσού κατά το α' τρίμηνο του έτους.

«Με μεγάλη μας λύπη, αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με 150 εργαζομένους της εταιρείας -κυρίως από τις ΗΠΑ- καθώς η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των εσόδων μας, οδηγεί στην αναγκαιότητα για μείωση των δαπανών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η απόφασή μας εδράζεται στις ανάγκες της εταιρείας και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση», ανέφερε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Netflix.

Υπενθυμίζεται πως το α' τρίμηνο του 2022 αποτέλεσε το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της Netflix, καθώς η πλατφόρμα το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο με μείωση των συνδρομητών της πλατφόρμας στην δεκάχρονη ιστορία της Netflix, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, με την εταιρεία να εκτιμά πως στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου θα χαθούν ακόμα 2 εκατ. συνδρομητές.

Σημειώνεται, τέλος, πως από τις αρχές Ιανουαρίου η μετοχή της Netflix έχει χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Με απώλειες 42 δισ. δολαρίων κινδυνεύουν οι μετοχές της λόγω της «βουτιάς» στους συνδρομητές

Ο Μπιλ Άκμαν έχασε πάνω από 430 εκατ. δολάρια από τη «βουτιά» της Netflix

Το Netflix εξετάζει την παροχή φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις, μετά το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του

gazzetta
gazzetta reader insider insider