Netflix: Απογοητευτικές επιδόσεις στο α' τρίμηνο - Συντριβή -20% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Απογοητευτικές επιδόσεις στο α' τρίμηνο - Συντριβή -20% για τη μετοχή
Περισσότεροι από 200.000 συνδρομητές «άφησαν» την πλατφόρμα από τις αρχές του 2022.

Το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της Netflix ήταν το α' τρίμηνο του 2022, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα streaming το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα, στέλνοντας στα «τάρταρα» (-20%) την μετοχή της εταιρείας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο με μείωση των συνδρομητών της πλατφόρμας στην δεκάχρονη ιστορία της Netflix, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, με την εταιρεία να εκτιμά πως στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου θα χαθούν ακόμα 2 εκατ. συνδρομητές.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της StreetAccount εκτιμούσαν πως οι νέοι συνδρομητές της πλατφόρμας θα ανέρχονταν σε 2,73 εκατ., ενώ η ίδια η εταιρεία ανέμενε 2,5 εκατ. επιπλέον συνδρομητές.

Ωστόσο, διευκρινίζεται πως η αναστολή των υπηρεσιών της Netflix στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, κόστισε στην πλατφόρμα περίπου 700.000 συνδρομητές από την ευρωπαϊκή χώρα.

Η απόφαση της εταιρείας στις αρχές του Μαρτίου να αναστείλει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία οδήγησε στην απώλειες περίπου 700,000 μελών.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,78 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 7,93 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η Netflix ανέφερε καθαρά κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη 2,89 δολαρίων/μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Mαζικές μηνύσεις από Ρώσους συνδρομητές για την διακοπή των υπηρεσιών του

Τι αναμένουν οι αναλυτές από Netflix - Tesla για το πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider