Citigroup: Με άλμα 5% αντιδρά η μετοχή στο μερίδιο Μπάφετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Με άλμα 5% αντιδρά η μετοχή στο μερίδιο Μπάφετ
Ώθηση στη μετοχή της Citigroup δίνουν τα νέα της ημέρας: ότι ο Warren Buffett διαθέτει μεγάλο μερίδιο στην δοκιμαζόμενη τράπεζα.

Ώθηση στη μετοχή της Citigroup δίνουν τα νέα της ημέρας: ότι ο Warren Buffett διαθέτει μεγάλο μερίδιο στη δοκιμαζόμενη τράπεζα.

Η μετοχή της τράπεζας κάνει άλμα άνω του 5% προσυνεδριακά, καθώς τα στοιχεία που κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές τη Δευτέρα έδειξαν ότι η Berskshire Hathaway του Buffett έχει προσθέσει περισσότερες από 55 εκατομμύρια μετοχές για να «χτίσει» ένα μερίδιο αξίας 2,95 δισ. δολαρίων έως τα τέλη Μαρτίου.

Ο 91χρονος «Μάγος της Ομάχα» συγκέντρωσε μετοχές της Citi ενώ υπεαπέδιδαν έναντι του υπόλοιπου χρηματοπιστωτικού κλάδου τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή έχει υποχωρήσει σχεδόν 40% ενώ το Financial Select Sector SPDR Fund έχει χάσει μόλις 12% στο ίδιο διάστημα.

Η Citi καλωσόρισε την Jane Fraser ως τη νέα CEO έναν χρόνο πριν, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής μεγάλης αμερικανικής τράπεζες. Η Fraser έχει θέσει μεσοπρόθεσμο στόχο 11-12% για την απόδοση κοινών μετοχών, στοχεύοντας στην αναδιάρθρωση μιας εταιρείας που υποαποδίδει έναντι των ανταγωνιστών της στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider