Εκτός Wells Fargo και Abbvie ο Μπάφετ - Η Berkshire απέκτησε μετοχές σε Citigroup, Ally Financial και Paramount

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός Wells Fargo και Abbvie ο Μπάφετ - Η Berkshire απέκτησε μετοχές σε Citigroup, Ally Financial και Paramount
Τις επενδυτικές κινήσεις του πρώτου τριμήνου αποκάλυψε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, όπου και δαπάνησε πάνω από 51 δισ. δολάρια σε μετοχές. 

Τις επενδυτικές κινήσεις του πρώτου τριμήνου αποκάλυψε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, όπου και δαπάνησε πάνω από 51 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Πρόσφατα, στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway, ο Μπάφετ είχε αναφερθεί στις μεγαλύτερες επενδύσεις, κάνοντας γνωστό πως πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις στη Chevron, την Occidental Petroleum και την HP Inc., κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022, ενώ ενώ συγκέντρωσε σχεδόν 4 εκατ. επιπλέον μετοχές της Apple και στοιχημάτισε πως η Microsoft θα εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Στην ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γίνεται επίσης γνωστό ότι ο Μπάφετ απέκτησε μερίδια στη Citigroup, την Ally Financial, την Paramount Global, την ασφαλιστική Markel, την εταιρεία χημικών Celanese και την φαρμακευτική διανομέα McKesson.

Την ίδια περίοδο, η Berkshire απέκτησε επιπλέον 2 εκατ. μετοχές της General Motors, με τη συνολική της συμμετοχή στην αυτοκινητοβιομηχανία να ανέρχεται στα 62 εκατ. μετοχές.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν διευκρινίζει ποιες κινήσεις έκανε ο ίδιος ο Μπάφετ και ποιες έγιναν από τους δύο άλλους διαχειριστές της Berkshire. Βέβαια, ο Μπάφετ διαχειρίζεται συνήθως όλες τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας, αξίας πάνω από 1 δισ. δολάρια, όπως τα μερίδια της Berkshire στην Apple, την Bank of America και την Coca-Cola.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι αγορές μετοχών της Occidental Petroleum συνεχίστηκαν μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου και πλέον κατέχει πάνω από το 15% των μετοχών της πετρελαϊκής εταιρείας.

Εκτός από όλες τις νέες επενδύσεις, η Berkshire πούλησε μετοχές σχεδόν 10 δισ. δολαρίων, μειώνοντας τις συμμετοχές της στην Kroger και τη Verizon Communications, ενώ μηδένισε τα ποσοστά στην φαρμακευτική Abbvie, την Bristol Myers Squibb και την Wells Fargo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Berkshire Hathaway: Παραμένει στο «τιμόνι» ο Γ. Μπάφετ - Απορρίφθηκε πρόταση αποπομπής του

Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε περισσότερες μετοχές της Apple αξίας 600 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider