H Apple έχασε την παγκόσμια πρωτιά στην κεφαλαιοποίηση - Την ξεπέρασε η Saudi Aramco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Apple έχασε την παγκόσμια πρωτιά στην κεφαλαιοποίηση - Την ξεπέρασε η Saudi Aramco
Apple
Στην δεύτερη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες στον κόσμο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Apple.

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες στον κόσμο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Apple, καθώς οι ισχυρές απώλειες που σημείωσε η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς έφερε αλλαγές στην κορυφή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι απώλειες άνω του 5% που κατέγραψε ο τίτλος της Apple στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street έφερε τη μείωση της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 2,37 τρισ. δολάρια, γεγονός που κατατάσσει πλέον την Apple στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από την Saudi Aramco, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, η κεφαλαιοποίηση της οποίας διαμορφώνεται στα 2,43 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet

Σημειώνεται πως η μετοχή της Apple έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας της από τα ιστορικά υψηλά της 4ης Ιανουαρίου του 2022, όταν και έφτασε στα 182,94 δολάρια, ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα στην Καλιφόρνια είχε ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Saudi Aramco το 2020.

Οι μετοχές της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας ενισχύονται ήδη κατά 27% μέσα στο 2022, επωφελούμενες από την εκτόξευση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Πλησίασαν τα 100 δισ. δολάρια τα έσοδα - Επαναγορά μετοχών ύψους 90 δισ. 

ΗΠΑ: Κίνηση για την δημιουργία του πρώτου συνδικάτου σε κατάστημα λιανικής της Apple

H Apple ξεκινά την παραγωγή των iPhone 13 στην Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider