Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Εντείνονται οι πιέσεις στον Nasdaq από τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Εντείνονται οι πιέσεις στον Nasdaq από τον πληθωρισμό
Στην πιο δεινή θέση βρίσκεται ο Nasdaq με τους επενδυτές να «ξεφορτώνονται» τις τεχνολογικές μετοχές. 

Τελευταία ενημέρωση 21:35

Αρνητικές τάσεις στα πρόσημα καταγράφονται και την Τετάρτη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο με τις πιέσεις κυρίως να προέρχονται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ και να βαρύνουν τον τεχνολογικό τομέα, με την «επιμονή» του να ενισχύει τις ανησυχίες πως θα παραμείνει υψηλός καθώς η ανάπτυξη θα επιβραδύνεται.

Αναλυτικότερα, σε υψηλά επίπεδο διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,3% έναντι 8,5% τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,1%, παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 1982.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 0,3% από 1,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 6,2% έναντι 6,5% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 6%. Σε μηνιαίο επίπεδο, έφτασε στο 0,6% από 0,3% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 0,4%.

Έτσι, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,40% στις 32.031 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,78% στις 3.969 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 2,20% στις 11.484 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη ανακοίνωσε η Wendy’s για το α’ τρίμηνο την Τετάρτη, «χάνοντας» ωστόσο τις προσδοκίες των αναλυτών, και στέλνοντας την μετοχή της προσυνεδριακά σε υποχώρηση.

Τα έσοδα της Wendy's ήταν 488,6 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο, λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 497 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την FactSet. Τα προσαρμοσμένα κέρδη 17 σεντς ανά μετοχή «έχασαν» τις προσδοκίες της Wall Street για 18 σεντς.

Η παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων εντός εστιατορίων για το τρίμηνο κατά 2,4% ήταν επίσης μικρότερη από την εκτίμηση 2,5%.

Η εταιρεία μείωσε τις προσδοκίες της για ετήσια κέρδη το 2022 μεταξύ 82 σεντς και 86 σεντς ανά μετοχή, από 87 σεντς σε 91 σεντς προηγουμένως. Η Wendy's διατήρησε το guidance για παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων το 2022 κυμαινόμενη μεταξύ 6% και 8%.

Οι μετοχές της Wendy's υποχωρούν 3,3% την Τετάρτη στα 17,50 δολάρια, και κατά 24,1% φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wendy's: Μικρότερη των προσδοκιών η αύξηση εσόδων και κερδών το α' τρίμηνο

Επιμένει ο ισχυρός πληθωρισμός στις ΗΠΑ - Στο 8,3% τον Απρίλιο, κοντά σε υψηλό 40 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider