Metaverse: Η Alibaba ηγείται επενδυτικού γύρου 60 εκατ. δολαρίων για την startup γυαλιών AR, Nreal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metaverse: Η Alibaba ηγείται επενδυτικού γύρου 60 εκατ. δολαρίων για την startup γυαλιών AR, Nreal
Άλλοι επενδυτές στην Nreal είναι επίσης η κινεζική πλατφόρμα βίντεο Kuaishou και η υπηρεσία streaming iQiyi.

Η Alibaba ηγήθηκε ενός χρηματοδοτικού γύρου 60 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία κατασκευής γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Nreal, ανακοίνωσε η startup την Τετάρτη, καθώς οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες αναζητούν τρόπους να μπουν στον χώρο του metaverse.

Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλει ψηφιακές εικόνες στον πραγματικό κόσμο. Οι χρήστες μπορούν να φορούν τα δύο προϊόντα γυαλιών της Nreal, το Light ή το Air, για πρόσβαση σε εφαρμογές AR, όπως παιχνίδια ή ταινίες.

Η AR θεωρείται ως βασική τεχνολογία για το λεγόμενο metaverse, το πιο πρόσφατο trend στην τεχνολογία του Διαδικτύου. Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός, το metaverse σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με εικονικούς κόσμους στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται και να παίζουν. Η AR είναι ένας τρόπος πρόσβασης σε αυτό.

Η Nreal είπε ότι ο γύρος των 60 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη και για την επιτάχυνση της επέκτασης σε νέες αγορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Μέχρι στιγμής, η Nreal πουλά τα προϊόντα της σε έναν αριθμό αγορών, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ.

Η startup με έδρα το Πεκίνο έχει προσελκύσει πολλούς επενδυτές υψηλού προφίλ. Τον Σεπτέμβριο, η Nreal ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 100 εκατ. δολαρίων με την συμμετοχή της Nio Capital, τον επενδυτικό βραχίονα της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio καθώς και την Sequoia Capital China. Η Nreal δεν γνωστοποίησε την αποτίμηση της μετά την επένδυση της Alibaba, αλλά ο προηγούμενος γύρος τον Σεπτέμβριο αποτίμησε την εταιρεία στα 700 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Άλλοι επενδυτές στην Nreal είναι επίσης η κινεζική πλατφόρμα βίντεο Kuaishou και η υπηρεσία streaming iQiyi.

Η επένδυση της Alibaba στην Nreal θα μπορούσε να υποδηλώνει μια συνεργασία μεταξύ των δύο, δεδομένης της σχέσης της startup με τους άλλους επενδυτές της. Για παράδειγμα, η Nreal και η Nio ανακοίνωσαν πέρυσι γυαλιά AR προσαρμοσμένα για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Alibaba έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την κυκλοφορία γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας φέτος για ψηφιακές «συναντήσεις».

Η Nreal είπε επίσης ότι η νέα εισροή κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών με προγραμματιστές και συνεργάτες «για την παροχή ευρύτερου φάσματος περιεχομένου και εμπειριών» στους χρήστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έκρηξη» metaverse ETF στη Ν. Κορέα - Οι μικροεπενδυτές «δίνουν τον τόνο»

Γη στο metaverse για 1,4 εκατ. δολάρια αγόρασε ο σχεδιαστής μόδας Philipp Plein

Η Disney όρισε ειδικό στέλεχος για τη στρατηγική της στο metaverse

gazzetta
gazzetta reader insider insider