Η Κίνα επέβαλε νέα πρόστιμα σε Alibaba, Tencent και Baidu

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Κίνα επέβαλε νέα πρόστιμα σε Alibaba, Tencent και Baidu
Οι 3 επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν 78.000 δολάρια για κάθε μια από τις 43 παραβιάσεις που βρέθηκαν ότι έχουν διαπράξει.

Νέα πρόστιμα επέβαλε η κυβέρνηση της Κίνας στις Alibaba, Tencent και Baidu, λόγω παραβιάσεων στους αντιμονοπωλιακoυς κανόνες, σε ένα ακόμα «χτύπημα» του Πεκίνου κατά των σε 3 από τους μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείας της χώρας.

Οι 3 επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν 21,5 δισ. γουάν (3,4 εκατ. δολάρια) ή 78.000 δολάρια για κάθε μια από τις 43 παραβιάσεις που βρέθηκαν ότι έχουν διαπράξει.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το 2021 στην ALibaba επιβλήθηκε πρόστιμο 2,8 δισ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα θέρμανσης: Τα λάθη που κοστίζουν έως 1.200 ευρώ - Πώς μπορεί να χαθεί η ενίσχυση

Πού ανοίγει νέο κατάστημα η Pizza Hut

Στο 12% παραμένει το μισθολογικό χάσμα αντρών και γυναικών στην ΕΕ - Στο 24,5% η «ψαλίδα» στις συντάξεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider