H Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία
Η εταιρεία σκοπεύει να παράξει από 2 εκατ. έως 3 εκατ. λιγότερες συσκευές iPhone SE σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022.

Η Apple σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή iPhone SE κατά 20% σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της για το β' τρίμηνο του 2022, καθώς η αβεβαιότητα που γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση για τα προϊόντα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, η Apple λάνσαρε τα εν λόγω smartphones 3 εβδομάδες πριν αλλά σημειώνει προς τους προμηθευτές της πως σκοπεύει να παράξει από 2 εκατ. έως 3 εκατ. λιγότερες συσκευές iPhone SE σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, η Apple φαίνεται πως έχει ενημερώσει τους προμηθευτές των συσκευών της για το ότι σκοπεύει να παράξει μερικά εκατ. λιγότερα iPhone 13 συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό.

Ακόμα, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή των ακουστικών AirPod κατά 10 εκατ. μονάδες για το σύνολο του 2022. Όπως αναφέρει το Nikkei, η Apple παρέδωσε 76,8 εκατ. μονάδες AirPod για το σύνολο του 2021 αλλά για το τρέχον έτος αναμένει μείωση στις αποστολές των εν λόγω προϊόντων.

Υπενθυμίζεται πως η Apple έχει αναστείλει πλήρως τη λειτουργία της στην αγορά της Ρωσίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν ληφθεί κατά της Μόσχας για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Η εταιρεία είχε αποκόμισε το 16% επί του συνόλου των παγκοσμίων πωλήσεων της στη Ρωσία για το 2021, ούσα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις smartphones στη χώρα, με περίπου 5 εκατ. πωλήσεις iPhone σε Ρώσους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμπράμοβιτς και άλλοι Ρώσοι επιχειρηματίες παίρνουν θέση στο πλευρό της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider