Το τέλος της KBW από τις ελληνικές τράπεζες

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το τέλος της KBW από τις ελληνικές τράπεζες
Τη διακοπή κάλυψης των τεσσάρων τίτλων των συστημικών τραπεζών έκανε γνωστή η Keefe, Bruyette & Woods (KBW) λόγω της ανακατανομής των πόρων του οίκου.

Τη διακοπή κάλυψης των τεσσάρων τίτλων των συστημικών τραπεζών έκανε γνωστή η Keefe, Bruyette & Woods (KBW), μέσω εσωτερικού σημειώματος του υπεύθυνου ανάλυσης.

Έχοντας σταθερά μια πιο αυστηρή και συντηρητική θέση για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, η KBW αποφάσισε να διακόψει την κάλυψη έχοντας ως τελευταία σύσταση την «ουδέτερότητα» (market perform) για την Eurobank με τιμή στόχο στα 0,98 ευρώ, όπως και για την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο στα 2,92 ευρώ και για την Alpha Bank στα 1,20 ευρώ. Από την άλλη, η σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς ήταν «underperform» με τιμή στόχο στα 1,32 ευρώ. Ωστόσο, η έντονη ανοδική κίνηση των τραπεζικών τίτλων με αφετηρία ήδη από τον Δεκέμβριο φαίνεται πως «πίεσε» ιδιαίτερα την KBW.

Η Alpha Bank έχοντας καταφέρει να διαφύγει στις αρχές Ιανουαρίου από την πολύμηνη συσσώρευση και με υψηλούς όγκους συναλλαγών δείχνει πλέον να διασπά την αντίσταση των 1,348 ευρώ, με κλεισίματα υψηλότερα από αυτό το επίπεδο να δίνουν κίνηση προς τα 1,38 - 1,40 ευρώ. Στήριξη στα 1,31 και 1,235 ευρώ με τον ΚΜΟ 60 στα 1,1636 ευρώ. Η μετοχή της τράπεζας έχει καταγράψει άνοδο 26,6% από τις αρχές του έτους στα 1,3635 ευρώ (κεφαλαιοποίηση στα 3,19 δισ. ευρώ), με τους ταλαντωτές να δίνουν ένα ήπιο υπεραγορασμένο σήμα, αλλά να έχουν μια μικρότερη αξιοπιστία σε μια ευρύτερη επιθετική τάση της αγοράς, παρατείνοντας σε ένα βαθμό το περιθώριο διορθωτικών κινήσεων και υπό το φόντο του profit taking.

Από την άλλη, η μετοχή της Eurobank έχει καταγράψει άνοδο 12,97% από τις αρχές του έτους με την κεφαλαιοποίηση στα 3,74 δισ. ευρώ. Η μετοχή της τράπεζας δείχνει να ανακτά τα επίπεδα των 0,9814 ευρώ, με κίνηση πλέον προς την περιοχή των 1,017 - 1,10 ευρώ που αποτελεί ένα ιδιαίτερα υψηλό εμπόδιο για τους long. Στήριξη στα 0,9599 και 0,9364 ευρώ και στην περιοχή των 0,8591 - 0,8479 (οι δύο ΚΜΟ 200).

Σε πολυετή υψηλά έχει αναρριχηθεί και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ των τραπεζών, φτάνοντας 3,23 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Εθνικής έδειξε αξιοσημείωτες αντοχές στην ευρύτερη διόρθωση της Παρασκευής, διασπώντας με «ηχηρό» τρόπο την αντίσταση των 3,30 ευρώ και των 3,50 ευρώ σήμερα. Κλεισίματα υψηλότερα από τα 3,50 ευρώ θα δώσουν κίνηση προς τα 3,80 ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 3,26 ευρώ. Παράλληλα, περαιτέρω ώθηση στη μετοχή και σημαντικές εισροές από τα passive funds θα φέρει μια είσοδος στη δείκτη MSCI Greece Standard, ενώ φαίνεται να υπάρχει μια σταδιακή προεξόφληση.

Τέλος, η μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς έχει καταγράψει άνοδο 16,28% από τις αρχές του έτους φτάνοντας στα 1,497 ευρώ με κεφαλαιοποίηση στα 1,87 δισ. ευρώ. «Μοχλός» κίνησης για τον τίτλο αποτελεί το ελκυστικό προφίλ risk/return, δεδομένου ότι η τράπεζα είναι κοντά στο να ολοκληρώσει το πλάνο εξυγίανσης. Πλέον, η πιο κοντινή αντίσταση εντοπίζεται στα 1,535 ευρώ και με στήριξη στα 1,3931 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider