Peloton: Ανάκαμψη μετά την «βουτιά» - Τι απαντά ο CEO στις φήμες για απολύσεις και διακοπή παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peloton: Ανάκαμψη μετά την «βουτιά» - Τι απαντά ο CEO στις φήμες για απολύσεις και διακοπή παραγωγής
Ο Φόλεϊ χαρακτήρισε την φημολογία για την πλήρη διακοπή της παραγωγής στατικών ποδηλάτων και διαδρόμων της Peloton «ψεύτικη» και τόνισε ότι οι απολύσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Οι μετοχές της Peloton Interactive ανέκαμψαν μετά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Φόλεϊ απάντησε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονταν διακοπή της παραγωγής και απολύσεις.

Η μετοχή της Peloton υποχώρησε 23,9% στην τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη για να πέσει χαμηλότερα από την τιμή της IPO για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αφού το CNBC ανέφερε ότι η παραγωγή εξοπλισμού γυμναστικής θα σταματήσει μετά από μείωση της ζήτησης. Ωστόσο, οι μετοχές σημείωσαν άλμα σχεδόν 10% μετασυνεδριακά, αφού η Peloton δημοσίευσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και μια επιστολή από τον Φόλεϊ.

«Αυτή την εβδομάδα, βιώσαμε διαρροές που περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες που οδήγησαν σε μια αναταραχή από κερδοσκοπικά άρθρα στον Τύπο», έγραψε ο Φόλεϊ σε μια επιστολή που εστάλη στην «Ομάδα Peloton» και δημοσιεύτηκε δημόσια. «Οι πληροφορίες που έχουν λάβει τα μέσα ενημέρωσης είναι ελλιπείς, εκτός πλαισίου και δεν αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική της Peloton».

Ο Φόλεϊ είπε ότι η εταιρεία «εντόπισε έναν εισβολέα και προχωράμε με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες». Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά στοιχεία των πρόσφατων αναφορών των μέσων ενημέρωσης: στις απολύσεις που ήταν στα σκαριά και στη διακοπή της παραγωγής.

Ο Φόλεϊ χαρακτήρισε την φημολογία για την πλήρη διακοπή της παραγωγής στατικών ποδηλάτων και διαδρόμων της Peloton «ψεύτικη» και τόνισε ότι οι απολύσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

«Είμαστε ακόμη στη διαδικασία εξέτασης όλων των επιλογών ως μέρος των προσπαθειών μας να κάνουμε την επιχείρησή μας πιο ευέλικτη», είπε σχετικά με την πιθανότητα απολύσεων, ενώ είπε ότι η εταιρεία «επαναφέρει τα επίπεδα παραγωγής μας για βιώσιμη ανάπτυξη».

Η Peloton είπε ότι αναμένει να παρουσιάσει οικονομικά έσοδα β’ τριμήνου ύψους 1,14 δισ. δολαρίων, εντός του εύρους του guidance της από 1,1 δισ. δολάρια έως 1,2 δισ. δολάρια, με ζημίες προσαρμοσμένων Ebitda 260 έως 270 εκατ. δολάρια, καλύτερα από το guidance της εταιρείας για προσαρμοσμένες ζημίες ύψους 325 εκατ. δολαρίων στα 350 εκατ. δολάρια.

Στην διαρροή των πληροφοριών για τα αποτελέσματα, ο Φόλεϊ συμπεριέλαβε μια δήλωση που ανέφερε ότι τα στελέχη της Peloton, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, «λαμβάνουν σημαντικές διορθωτικές ενέργειες για να βελτιώσουν τις προοπτικές κερδοφορίας μας και να βελτιστοποιήσουν το κόστος μας σε ολόκληρη την εταιρεία».

«Αυτό περιλαμβάνει βελτιώσεις μεικτού περιθωρίου κέρδους, μετάβαση σε μια πιο μεταβλητή δομή κόστους και εντοπισμό μειώσεων στα λειτουργικά μας έξοδα καθώς χτίζουμε μια πιο εστιασμένη Peloton προχωρώντας προς τα εμπρός», έγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider