Evergrande: Ξεκίνησαν εκ νέου τα κατασκευαστικά έργα - «Άλμα» 8% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Ξεκίνησαν εκ νέου τα κατασκευαστικά έργα - «Άλμα» 8% για την μετοχή
Evergrande
Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, καθώς ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν εκ νέου οι κατασκευαστικές εργασίες μίας σειράς από project, που είχαν μείνει στάσιμα.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει την Τρίτη η μετοχή της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, καθώς ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν εκ νέου οι κατασκευαστικές εργασίες μίας σειράς από project, που είχαν μείνει στάσιμες τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης που βρέθηκε η εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της China Evergrande στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ενισχυόταν σε επίπεδα άνω του 8%, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της εταιρείας Hui Ka Yan δεσμεύθηκε πως η Evergrande θα παραδώσει 39.000 ακίνητα εντός του Δεκεμβρίου, αριθμός υπερτριπλάσιος από τις αντίστοιχες παραδόσεις κατοικιών που πραγματοποίησε κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται πως η κινεζική εταιρεία έχει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών, γεγονός που θα συνιστούσε την μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία της κινεζικής οικονομίας, ενώ τους τελευταίους μήνες προχωρά στην εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων ώστε να να καταφέρει να εξασφαλίσει κεφάλαια για να αποφύγει την στάση πληρωμών.

Σημειώνεται πως στις αρχές τόσο ο οίκος αξιολόγησης Fitch όσο και ο S&P προχώρησαν στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Evergrande σε «επιλεκτική αθέτηση πληρωμών» μετά την αθέτηση -από πλευράς της εταιρείας- μίας πληρωμής ομολογιούχων ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, η Evergrande θα κληθεί αυτήν την εβδομάδα να καταβάλει το ποσό των 255 εκατ. δολαρίων για τόκους ομολόγων που λήγουν το 2023 και το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande αναφέρει πρόοδο στην επανέναρξη των παραδόσεων κατοικιών

Evergande: Κινέζοι δανειστές μηνύουν την εταιρεία για αποζημιώσεις 13 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider