Εγκρίθηκε η IPO ύψους 2,2 δισ. δολαρίων της ινδικής Paytm

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η IPO ύψους 2,2 δισ. δολαρίων της ινδικής Paytm
Στην έγκριση της εισαγωγής στο χρηματιστήριο, της ινδικής fintech Paytm, προχώρησαν την Παρασκευή οι ρυθμιστικές αρχές της ασιατικής χώρας, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την μεγαλύτερη IPO στην ιστορία της ινδικής οικονομίας, ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Στην έγκριση της εισαγωγής στο χρηματιστήριο, της ινδικής Paytm, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του fintech, προχώρησαν την Παρασκευή οι ρυθμιστικές αρχές της ασιατικής χώρας, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την μεγαλύτερη IPO στην ιστορία της ινδικής οικονομίας, ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εξελίξεις φαίνεται πως επιταχύνθηκαν, καθώς μέχρι πρότινος η έγκριση της ινδικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμενόταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Στην Paytm, η οποία αποδεικνύεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες startup του κλάδου του fintech, στηρίζεται μεταξύ άλλων από τον κινεζικό επενδυτικό γίγαντα Ant Group, την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ και από το Vision Fund της SoftBank, ενώ κατάφερε να μειώσει την λειτουργική της ζημιά στα 221 εκατ. δολάρια για το οικονομικό έτους που έληξε τον Μάρτιο του 2021 από τα περίπου 330 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που το καλοκαίρι ανέφεραν πως έχει μπροστά της μόλις 18 μήνες ζωής.

Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική Ant Group διατηρεί το 30% των μετοχών της Paytm, όντας ο μεγαλομέτοχος της ινδικής startup, η οποία μέσα σε μία δεκαετία κατάφερε να καθιερωθεί στην αγορά, παρέχοντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες διαδικτυακών συναλλαγών, ενώ σταδιακά επεκτάθηκε και σε άλλους χρηματοοικονομικούς κλάδους, όπως η αγορά του χρυσού, οι online κρατήσεις εισιτηρίων και ο κλάδος των ασφαλίσεων.

Πηγή: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Μία «bad bank» θα αγοράσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας 27 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider