Ford: Επενδύει 67,5 εκατ. δολάρια στην κατασκευή κιβωτίου ταχυτήτων στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Επενδύει 67,5 εκατ. δολάρια στην κατασκευή κιβωτίου ταχυτήτων στην Τουρκία
Ford
Το νέο σύστημα ταχυτήτων θα λέγεται Ecotorq και οι πρώτες κινήσεις για την παρασκευή του στην χώρα έγιναν το 2018 

Η Ford Otosan, μία κοινοπραξία της τουρκικής Koç Holding και του αμερικανικού κατασκευαστή αυτοκινήτων Ford, ανακοίνωσε πως προχωρά στην παραγωγή του πρώτου κιβωτίου αυτοκινήτων που θα κατασκευάζεται στην Τουρκία.

Το νέο σύστημα ταχυτήτων θα λέγεται Ecotorq και οι πρώτες κινήσεις για την παρασκευή του στην χώρα έγιναν το 2018 με τη φάση της έρευνας και κατασκευής του προτύπου με την βοήθεια του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK) και τη συμμετοχή 230 μηχανικών, σύμφωνα με την hurriyet.

Με την παραγωγή του κιβωτίου ταχυτήτων στην χώρα, η οποία έγινε μέσω μίας επένδυσης ύψους 58 εκατ. ευρώ (67,5 εκατ. δολαρίων) έχουμε αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής των οχημάτων μας στη χώρα από 74% σε σχεδόν 90%, προσφέροντας πολύ μεγάλη συνεισφορά στην ανταγωνιστικότητα του brand αλλά και της χώρας μας στη διεθνή σκηνή» δήλωσε σχετικά ο Haydar Yenigün, CEO της Ford Otosan.

«Παρά την πανδημία που επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς συνεχίσαμε να οργανώνουμε και να επεκτεινόμαστε στις κύριες αγορές της Ευρώπης, με τα Ford Trucks».

Σε αρχικό στάδιο, το Ecotorq θα ενσωματωθεί σε εμπορικά οχήματα βαρέως τύπου, τα οποία παράγονται και πωλούνται υπό το brand «Ford Trucks».

Νωρίτερα το 2021, η Ford Otosan ανακοίνωσε επένδυση 2 δισ. ευρώ για την κατασκευή νέας γενιάς οχημάτων και μπαταριών στο εργοστάσιο της στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ford: Σημαντική μείωση στις πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Ford: Επένδυση 316 εκατ. δολαρίων για κατασκευή εργοστασίου εξαρτημάτων EV στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider