Διεθνή
01-10-2021 | 09:10

Η GM και η Ford παρατείνουν το «φρένο» στην παραγωγή τους λόγω της έλλειψης τσιπ

Newsroom
Μοιράσου το
Η GM και η Ford παρατείνουν το «φρένο» στην παραγωγή τους λόγω της έλλειψης τσιπ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η General Motors και η Ford ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα μειώσουν την επιπλέον παραγωγή τους λόγω της ανησυχητικής έλλειψης ημιαγωγών που έχει πλήξει την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων.

Η GM, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ότι θα παρατείνει κατά δύο εβδομάδες τη διακοπή της παραγωγής οχημάτων Chevrolet Blazer στο εργοστάσιό της στο Ράμος στο Μεξικό λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης τσιπ καθώς συνεχίζει την παραγωγή σε άλλα εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής.

Η GM δήλωσε ότι η παραγωγή θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο εργοστάσιο της Lansing Grand River Assembly που κατασκευάζει το Chevrolet Camaro και το Cadillac CT4 και CT5. Η παραγωγή Cadillac έχει σταματήσει στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν από τον Μάιο. Η παραγωγή του Blazer στο εργοστάσιο Ράμος, που έχει διακοπεί από τις 23 Αυγούστου, δεν θα ξαναρχίσει πριν από τις 15 Οκτωβρίου.

Η Ford δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Flat Rock όπου κατασκευάζει το Mustang, αλλά και την παραγωγή του Transit στο εργοστάσιο συναρμολόγησής του στο Κάνσας, αλλά θα συνεχίσει να κατασκευάζει φορτηγά F-150.

Το εργοστάσιο φορτηγών της Ford στο Kentucky την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει σε μία βάρδια και όχι στις τρεις κανονικές βάρδιες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.