Διεθνή
16-09-2021 | 13:53

Η start-up βιοτεχνολογίας Prenetics εισάγεται στον Nasdaq μέσω SPAC - Στο 1,7 δισ. δολάρια η αποτίμηση

Newsroom
Μοιράσου το
Η start-up βιοτεχνολογίας Prenetics εισάγεται στον Nasdaq μέσω SPAC - Στο 1,7 δισ. δολάρια η αποτίμηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ Prenetics εισάγεται στο χρηματιστήριο της Wall Street μέσω συγχώνευσης με την Artisan Acquisition - μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού ή SPAC - σε μια συμφωνία που θα επιφέρει μια συνδυασμένη εταιρική οντότητα αποτίμησης στα 1,7 δισ. δολάρια, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

Όπως επισημαίνει το CNBC, οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δ’ τρίμηνο.

Αυτό θα καταστήσει την Prenetics την πρώτη εταιρεία «unicorn» του Χονγκ Κονγκ ή start-up δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα γίνει εισηγμένη εταιρεία.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα διαπραγματεύεται στο Nasdaq με το σύμβολο PRE μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η συγχώνευση αναμένεται να αποφέρει έως και 459 εκατ. δολάρια, τα οποία θα πάνε για στρατηγικές εξαγορές, γεωγραφική επέκταση και έρευνα και ανάπτυξη.

Η Artisan Acquisition υποστηρίζεται από τον Άντριαν Τσενγκ, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της New World Development που έχει εισαχθεί στο Χονγκ Κονγκ. Η Prenetics - μια εταιρεία διαγνωστικών και γενετικών δοκιμών που δραστηριοποιείται σε 10 χώρες - φαίνεται να βασίζεται στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο του Τσενγκ, το οποίο εκτείνεται στο λιανικό εμπόριο, τη φιλοξενία, την υγειονομική περίθαλψη και την ιδιοκτησία.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.