Ακόμα 750 εκατ. δολάρια θα λάβει ο Τιμ Κουκ - Η τελευταία δόση της αμοιβής που είχε συμφωνήσει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακόμα 750 εκατ. δολάρια θα λάβει ο Τιμ Κουκ - Η τελευταία δόση της αμοιβής που είχε συμφωνήσει
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, η δόση αποτελείται από περίπου 5 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 750 εκατ. δολαρίων.

Την 10η και τελευταία δόση από τη συμφωνία που είχε κάνει για την αμοιβή του, αναμένεται να λάβει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, περίπου μια 10ετία από όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον προκάτοχό του, Στιβ Τζομπς.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, η δόση αποτελείται από περίπου 5 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 750 εκατ. δολαρίων. Μέρος της αποπληρωμής ήταν συνδεδεμένο με την προϋπόθεση η απόδοση των μετοχών της Apple τα τελευταία τρία χρόνια να ξεπεράσει τουλάχιστον την απόδοση των μετοχών των 2/3 των εταιρειών του S&P 500 -όριο που η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone ξεπέρασε κατά πολύ.

Η εκτόξευση της τιμής της μετοχής της Apple επέτρεψε στον Κουκ, να εισπράττει μεγάλο ποσά ετησίως και τον έκανε δισεκατομμυριούχο. Αυτή τη στιγμή έχει περιουσία που αγγίζει σχεδόν τα 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο επικεφαλής της Apple δήλωσε το 2015 ότι σχεδιάζει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και έχει ήδη δωρίσει μετοχές της Apple αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider