Σκάνδαλο insider trading στη Netflix - Κατηγορούνται πέντε άτομα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκάνδαλο insider trading στη Netflix - Κατηγορούνται πέντε άτομα
Για insider trading κατηγορούνται τρεις πρώην μηχανικοί λογισμικού της Netflix, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το πώς οι επενδυτές χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένα apps και κανάλια μηνυμάτων για να συζητήσουν για μετοχές.

Για insider trading κατηγορούνται τρεις πρώην μηχανικοί λογισμικού της Netflix, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το πώς οι επενδυτές χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένα apps και κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων για να συζητήσουν για μετοχές.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων είναι πρώην μηχανικοί στο Netflix, για υποτιθέμενη χρήση στοιχείων από συνδρομές του Netflix με στόχο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές της μετοχής ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας και για συγκέντρωση 3 εκατ. δολαρίων σε παράνομα κέρδη. Η SEC κατηγόρησε τέσσερα από τα άτομα για χρήση είτε κρυπτογραφημένης εφαρμογής είτε ενός καναλιού μηνυμάτων ονόματι «Rage Against the Market».

Οι ισχυρισμοί περιστρέφονται γύρω από τον Sung Mo Jun, 49χρονο πρώην μηχανικό ο οποίος εργαζόταν στην Netflix από το 2013 και το 2017. Στο διάστημα αυτό, επεξεργάστηκε τον αριθμό των συνδρομητών του Netflix και διέδωσε αυτή την πληροφορία στον αδερφό του, Joon Mo Jun και στον φίλο του, Junwoo Chon, που φέρεται να τη χρησιμοποίησαν για να κάνουν συναλλαγές με μετοχές της Netflix προτού ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας.

Ο Joon Mo Jun και ο Chon, «σε πολλές περιστάσεις» πραγματοποίησαν ολόιδια στοιχήματα σε συμβόλαια options της Netflix με διαφορά λίγων λεπτών, ισχυρίζεται η SEC. Οι 3 εξ αυτών συζήτησαν τη συναλλαγή μετοχών της Netflix μέσω μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων «για να αποφύγουν τον εντοπισμό», σύμφωνα με την SEC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider