Σε συζητήσεις για να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο η Forbes Media μέσω SPAC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συζητήσεις για να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο η Forbes Media μέσω SPAC
Το ενδεχόμενο να εισαχθεί στη χρηματιστηριακή αγορά εξετάζει η Forbes Media, μέσα από μία συγχώνευση με την Magnum Opus Acquisition Ltd., σύμφωνα πληροφορίες του Bloomberg.

Το ενδεχόμενο να εισαχθεί στη χρηματιστηριακή αγορά εξετάζει η Forbes Media, μέσα από μία συγχώνευση με την Magnum Opus Acquisition, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Forbes αναμένεται να αποτιμηθεί σε πάνω από τα 650 εκατ. δολάρια, στην περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία με την εταιρεία ειδικού σκοπού για εξαγορές (SPAC), με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Μια συμφωνία με την Magnum Opus, εάν επιτευχθεί, θα ανατρέψει τις συζητήσεις που γίνονται με μια κοινοπραξία με επικεφαλής την GSV Asset Management, ανέφερε μια πηγή. Η συναλλαγή, που θα διατηρούσε εκτός χρηματιστηρίου την Forbes Media, αναμενόταν να την αποτιμήσει σε πάνω από 600 εκατ. δολάρια, είχε αναφέρει το Bloomberg τον Μάιο.

Το 2014, η εδρεύουσα στο Χονγκ Κονγκ Integrated Whale Media Investments απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Forbes σε ένα deal που την αποτιμούσε στα 475 εκατ. δολάρια. Η ιδρυτική οικογένεια διατήρησε μειοψηφικό μερίδιο μετά τη συναλλαγή.

Ο B.C. Forbes ίδρυσε το ομώνυμο περιοδικό το 1917 και στη συνέχεια παραχώρησε τα ηνία στον γιο του Malcolm. Σήμερα, η εταιρεία αναφέρει πως το brand εκδίδει 32 τοπικές εκδόσεις σε 71 χώρες του κόσμου.

Η Magnum Opus, υπό την ηγεσία του Προέδρου και CEO Jonathan Lin, πρώην στέλεχος της Point72, άντλησε 200 εκατ. δολάρια σε αρχική δημόσια εγγραφή τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βροχή» οι μηνύσεις στις SPAC ενώ όλο και περισσότεροι μιλάνε για «φούσκες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider